autor:

Fara foto

» » Prajituri

Romburi cu lapte

Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 ianuarie 2010

Ingrediente
Pentru blat avem nevoie de:, 6 oua, 230 g faina, 230 zahar, 3 linguri cacao, , Pentru crema avem nevoie de:, 500 ml lapte, 50 g amidon, 2 linguri zahar, 50 g ciocolata alba, 125 g unt, 75 g zahar pudra, , Sirop:, 50 ml apa, 50 g zahar, 2 linguri lichior de ciocolata

Dificultate: Medie Timp: 2h

56 voturi

Mod de preparare

Blat:
Mixam ouale cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare dupa care incorporam treptat faina si cacaoa amestecand de jos in sus. Impartim compozitia obtinuta in 3 parti egale si coacem foile pe rand, intr-o tava tapetata cu hartie de copt, timp de 15 minute. Lasam la racit.

Crema:
Amestecam cele 2 linguri zahar cu amidonul.

Adaugam 100 ml lapte putin cate putin, pana obtinem o compozitie omogena, fara cocoloase.

Restul de lapte se pune intr-o cratita, se adauga ciocolata alba si se incalzeste pana se topeste ciocolata. Dam focul la minim si adaugam amestecul de amidon, amestecand mereu pana se ingroasa.

Lasam la racit.

Mixam untul moale, la temperatura camerei, cu zaharul pudra si adaugam in crema de lapte cu amidon, cate putin.

Crema astfel obtinuta o impartim in 3 si o repartizam intre blaturile pe care le insiropam putin, cu sirop.

Sirop:
Dizolvam zaharul in apa, apoi punem si lichiorul de ciocolata.

Taiem prajitura in romburi pe care le ornam cu 50 g ciocolata de lapte topita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Romburi cu lapte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tavalita

Tavalita

Se bat albusurile spuma cu zaharul. Galbenusurile se bat separat, apoi se adauga uleiul si faina.

27 voturi    15 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Placinta de branza de vaci cu stafide

Placinta de branza de vaci cu stafide

Se separa albusul de galbenus. Galbenusurile se freaca cu uleiul ca pentru maioneza. Se dizolva un

22 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Mardale Gabriela Louise (Chef de cuisine):

    Am folosit doar reteta pt crema. Este buna dar pt prajitura mea am adaugat si zeama de la o jumatate de lamaie si a iesit o crema de lamaie fabulasa.

  • 28 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ionescu Mariana , 21 octombrie 2015

    dar din asa putine igrediente ies trei foi sigur?

  • Fara foto

    Ioana Symona Hogea , 12 februarie 2015

    Se coace pe dosul tăvi?

  • Fara foto

    Terezia Zaha , 29 decembrie 2014

    AMIDONUL ESTE UN TIP DE FAINA CARE INGROASA CREMA SI O FACE MAI FINA DECAT FAINA EU FOLOSESC ...GUSTIN... se numeste pe cutia de 3 sau 400 gr

    • Terezia_Zaha

      Terezia_Zaha (Chef de cuisine) , 29 decembrie 2014

      DAR PENTRU CREMA .....LICHIOR DE CIOCOOLATA ????? SI CREMA ESTE ALBA ?

    • Fara foto

      Gabriel Voicu , 11 decembrie 2014

      Acuma vad ca-i postarea din 2013! dar, poate se mai intreaba careva ce este amidonul.

    • Fara foto

      Gabriel Voicu , 10 decembrie 2014

      Praful de budinca este facut din amidon , coloranti si arome. Poti lua amidon din plicul de budinca de vanilie

    • Fara foto

      Onea Diana Florina , 20 septembrie 2014

      Ce se pune pt. crescut in blat?

    • Fara foto

      Dan Și Atât , 07 iunie 2014

      Mai știe cineva ce este bine și ce este rău? Se pare că nu.

    • Fara foto

      Dan Și Atât , 07 iunie 2014

      Sarea e indispensabilă vieții, zahărul nu...

    • Fara foto

      Tinca Bucataru , 04 iunie 2014

      buna si usor de facut

    • Fara foto

      Rodica Ciosa , 31 martie 2014

      va fi o prajitura buna pt sarbatori

    • Fara foto

      Cryss (Chef de cuisine) , 28 martie 2014

      Buna ziua! Imi place reteta! Dar am o intrebare, in loc de lichior de ciocolata pot pune 2 plicuri de cappuccino? ast raspuns, multumesc

    • Fara foto

      Ann Abbrakadaver , 20 decembrie 2013

      Se coace pe dosul tăvi?

    • Fara foto

      Adriana Bogheanu , 14 decembrie 2013

      ce te mai pricepiiii....

    • Fara foto

      Mihaela Chiper , 14 decembrie 2013

      amidonul este bicarbonat de amoniu??????????

    • Fara foto

      Adriana Lungu , 14 decembrie 2013

      la blat nu se pune praf de copt?

    • Fara foto

      Caloianu Adrian , 04 noiembrie 2013

      Excelentă! Nota 10.

    • Fara foto

      silvia (Chef de cuisine) , 03 iulie 2013

      tava de cit?

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 04 octombrie 2010

      foarte bine arata

    • anamaria zaharia

      anamaria zaharia (Chef de cuisine) , 23 august 2010

      arata bestial cred ca e foarte buna bine ca nu sunt gravida ca sa poftesc!!

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 15 martie 2010

      Numai minunatii stii sa faci!

    • Fara foto

      maria mihalache , 12 martie 2010

      Foarte frumos........))))

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      Arata foarte bine...

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

      ouuuuauuuuu ce bine arata

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

      Arata super.......

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

      Delicioasa...

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

      Foarte aspectuasă şi delicioasă!

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

      foarte bine arata aceasta praji! In compozitia de blat nu pui nici praf de copt ,nici altceva?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

56 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 6 oua
  • 230 g faina
  • 230 zahar
  • 3 linguri cacao
  • Pentru crema avem nevoie de:
  • 500 ml lapte
  • 50 g amidon
  • 2 linguri zahar
  • 50 g ciocolata alba
  • 125 g unt
  • 75 g zahar pudra
  • Sirop:
  • 50 ml apa
  • 50 g zahar
  • 2 linguri lichior de ciocolata

Raporteaza reteta

Retete
de miha278
Smantanita

Smantanita

Foile: Se amesteca toate ingredientele pentru foi si se framanta un aluat elastic. Se imparte in

59 voturi    23 comentarii
1h
Prajituri
Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Ouale se bat bine impreuna cu condimentele.Eu am pus sare,piper si boia de ardei iute. Se adauga

7 voturi    2 comentarii
1h
Paste si pizza
Piept de pui crocant

Piept de pui crocant

Ouale se bat bine impreuna cu sarea,piperul si boiaua de ardei. Se adauga faina si se omogenizeaza. Fulgii

6 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Terezia_Zaha (Chef de cuisine)

DAR PENTRU CREMA .....LICHIOR DE CIOCOOLATA ????? SI CREMA ESTE ALBA ?

Adauga reteta
Adauga articol
CONCURS CULINAR: Delicii culinare de vara
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu caise