Rulada cu crema de vanilie si mouse de capsuni

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Rulada cu crema de vanilie si mouse de capsuni

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • Crema 1 (crema de vanilie)
  • 3 galbenusuri
  • 150 gr zahar
  • 300 ml lapte
  • 50 gr amidon
  • esenta de vanilie
  • 50 ml frisca
  • 1 banana mica
  • 50 gr capsuni
  • 5 gr gelatina
  • Crema 2 (mouse de capsuni)
  • 2 oua
  • 100 gr zahar
  • 200 gr capsuni
  • 100 ml frisca
  • 10 gr gelatina
  • Decor:
  • 50 gr ciocolata alba
  • cateva bucati de capsuni

Mod de preparare

In primul rand coacem blatul, separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile cu zaharul spuma, adaugam galbenusurile si mai batem , apoi adaugam pe rand faina si amestecam incet cu o paleta.

Turnam compozitia intr-o tava cu hartie de copt (30/40) si coacem in cuptorul incalzit.

Cand este gata copt, scoatem , indepartam hartia de copt si rulam pe un prosop curat , umed si lasam deoparte.

Pentru crema 1, punem laptele intr-o cratita pe foc, mixam galbenusurile cu zaharul si esenta de vanilie, apoi adaugam amidonul. Mixam bine, apoi turnam laptele fierbinte, in fir subtire si amestecam continuu. Punem galbenusurile cu laptele pe foc, si amestecam in continuu, pana ce se ingroasa.

Dupa ce s-a ingrosat, acoperim, cu folie alimentara, si lasam la racit, intre timp ne ocupam de crema 2

Batem ouale cu zaharul pe baie de abur, pana ce se ingroasa si lasam la racit.

Capsunele se fac piure si se adauga la crema de oua racita. Hidratam gelatina in 3 linguri de apa rece 10 min, apoi dizolvam pe baie de abur si amestecam la crema de oua si capsuni. Batem frisca si incorporam in crema de capsuni, lasam la rece.

In crema 1 , dupa ce s-a racit se adauga, gelatina hidratat si dizolvata, se bate frisca si se incorporeaza la crema de vanilie. Banana si capsunile se taie in bucatele mici si se adauga la crema.

Asamblare: se desface rulada, intindem crema 1 , adica de vanili, iar deasuprea indindem crema 2. Rulam cu grija rulada sa nu iasa cremele si racim.

Deasupra se topeste ciocolata alba si se stropeste sau se rade, eu am ras, si se decoreaza cu bucatele de capsuni.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise