autor:

gicuta

» » Dulciuri diverse

Rulada cu mousse de capsuni

Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 iunie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 iunie 2015

Ingrediente
Ingrediente blat rulada:, 5 oua medii, 45 g green sugar( 10 stickuri), 5 linguri faina, 3 linguri ulei, coaja lamaie (½ lingurita), esente de vanilie si rom (½ lingurita), ½ plic praf copt, un praf de sare, Mousse de capsuni:, 400 g capsuni, 400 ml frisca lichida, 45 g green sugar(10 stickuri), 1 plic de gelatina, 100 ml apa

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Preparare blat rulada: Mixam ouale cu un praf de sare si indulcitorul pana se albesc si isi dubleaza volumul. Punem uleiul ,esentele si coaja de lamaie si mixam pana la omogenizare. Praful de copt il amestecam in faina. Adaugam faina cernuta in crema de oua si amestecand usor cu o spatula. Punem compozitia intr-o tava mare de aragaz, tapetata cu hartie de copt. O introducem in cuptorul preincalzit pentru circa 20 de minute la foc potrivit. Dupa ce s-a copt,o scoatem, o lasam sa se raceasca putin, o dezlipim usor de pe hartia de copt, o intoarcem invers pe un prosop de bucatarie umed ,si o rulam in el. O lasam sa se raceasca, apoi o derulam.

Preparare mousse de capsuni: Pastram 5-6 capsuni pentru ornat si restul le pasam cu blenderul. Intr-o craticioara punem piureul de capsuni impreuna cu indulcitorul pe foc, pentru 7-8 minute. Luam cratita de pe foc, oprim 4 linguri din piure, pentru ornat, iar peste restul punem gelatina pe care am hidratat-o timp de10 minute in 100 ml de apa rece. Amestecam bine si lasam la racit.Intre timp batem frisca si oprim 4-5 linguri pentru ornat. Peste restul punem piureul de capsuni si amestecam bine. Intindem moussul peste foaia de rulada si rulam cat putem de strans.Ornam rulada cu frisca, piure de capsuni si capsuni feliate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu mousse de capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec cu ciocolata

Chec cu ciocolata

Se amesteca praful de budinca cu faina, cacaoa, praful de copt si se lasa deoparte. Amesteci margarina

3 voturi    7 comentarii
10 min
Dulciuri diverse
CHEC CU ULEI

CHEC CU ULEI

Forma,in care se coace,se unge cu unt si se tapeteaza cu faina. Albusurile se bat spuma si se lasa

6 voturi    9 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • AdeLyna

    AdeLyna (Chef de cuisine) , 14 iunie 2015

    arata tare bine!

  • Fara foto

    Lumi Nick , 12 iunie 2015

    foarte buna!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente blat rulada:
  • 5 oua medii
  • 45 g green sugar( 10 stickuri)
  • 5 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • coaja lamaie (½ lingurita)
  • esente de vanilie si rom (½ lingurita)
  • ½ plic praf copt
  • un praf de sare
  • Mousse de capsuni:
  • 400 g capsuni
  • 400 ml frisca lichida
  • 45 g green sugar(10 stickuri)
  • 1 plic de gelatina
  • 100 ml apa

Raporteaza reteta

Retete
de gicuta
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina,

12 voturi    5 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar,

15 voturi    6 comentarii
3h
Retete de post
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii

8 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
AdeLyna

AdeLyna (Chef de cuisine)

arata tare bine!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor