Ingrediente
1 bucata muschiulet de porc, 800 g amestec mexican, 8 foi de placinta, cimbru uscat, unt topit, ulei de masline, sare, piper macinat, faina, 1 galbenus pentru uns, seminte de susan
Dificultate: Medie | Timp: 2h 15 min
0 voturi
Mod de preparare
In timp ce carnea este la cuptor ne ocupam de legume.Punem apa ,sare si putin ulei intr-o oala.Cand apa incepe sa clocoteasca adaugam legumele congelate .Tinem pe foc circa 10 min dupa care scurgem bine de apa si lasam legumele sa se racoreasca si ele.
Pe o suprafață de lucru pudrată cu făină, întindem rand pe rand cate o foaie de placinta pe care o ungem cu unt si asezam apoi una peste alta cele 8 foi.
Impartim legumele in doua.Asezam uniform jumatate din cantitatea de legume într-un strat subtire, lăsând marginile foii de placinta libere.Asezam muschiuletul de porc in mijlocul foii , adaugam peste acesta si restul de legume si apoi rulam.Pliam marginile dinspre exterior înspre interior pentru a nu se desface la coacere.
Asezam rulada într-o tavă tapetata cu hartie pergament astfel incat foile pliate sa fie dedesubt.
Ungem rulada cu galbenusul bătut si presaram seminte de susan.
Dam la cuptor si lasam ca rulada sa se rumeneasca frumos.
Lasam la racit si apoi taiem felii de aproximativ 3-5 cm .
Servim alaturi de o garnitura,un sos .............dupa gust!