autor:

» » , Dulciuri diverse, Retete de Craciun

Salam de biscuiţi reţetă cu nucă si rahat

Autor: Ghinnni (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ghinnni (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 martie 2010

Ingrediente
400 gr - biscuiti clasici (economici), 250 ml - apa, 400 gr - rahat, 250 gr - nuci, 150 gr - margarina "unirea", 3 linguri - cacao, 2 sticlute - esenta rom

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

61 voturi

Mod de preparare

Salam de biscuiţi reţetă  cu nucă si rahat
Pregatim biscuitii si nuca: pe biscuiti ii pisam cu sucitorul, iar nuca o taiem in bucati mici. Din totalul biscuitilor pisati luam 30 de grame si ii sitam.
Se pune la foc o cana de apa in care se adauga rahatul taiat bucatele.
Se amesteca continuu timp de 10 minute, iar cu o furculita pisam rahatul pana cand se topeste.
Se ia de pe foc, se lasa putin la racit, apoi se adauga cele trei linguri de cacao si margarina topita.
La final se adauga esenta de rom si nucile.
Compozitiei obtinute i se da forma unui salam si se ruleaza prin biscuitii sitati la inceputul "operatiunii".

Se serveste rece!
Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiţi reţetă cu nucă si rahat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Prajitura cu ciocolata

Prajitura cu ciocolata

Intr-un castron cernem faina cu cacaua, zaharul pudra, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si un

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Craciun
Piftie de porc

Piftie de porc

Pentru Revelion, am pregatit piftie de porc. Urechea de porc se parleste si se spala bine. Se

2 voturi    2 comentarii
5h
Retete de Craciun

  • 21 comentarii

  • nela , 10 decembrie 2015

    si biscuitii ( restul de pana la 400 g ) cand se pun ?

  • ionceanu (Chef de cuisine) , 20 martie 2015

    Este o reteta reusita si foarte gustoasa, felicitari

  • Robert Patrascu , 08 ianuarie 2015

    delicios

    • Balasea Liliana , 28 decembrie 2014

      super buna!

    • Dana Fresia , 18 octombrie 2014

      bunnnnnn

    • Lidia Mitu , 08 februarie 2014

      sper sa-mi iasa ,.........va anunt cind sunt gata.

    • Sebastian Dragomirescu , 04 ianuarie 2014

      MIAMI

    • Mary_Ghelase

      Mary_Ghelase (Bucatar) , 28 noiembrie 2013

      DOMANI

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 08 februarie 2013

      Imi place tare mult!

    • violeta , 18 iunie 2010

      E foarte buna si in acelasi timp economa!!!

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 16 martie 2010

      Eu la salam de biscuiti pun si stafide si smochine taiate cubulete si bineinteles cand nu este post lapte si unt.

    • Gabriela (Chef de cuisine) , 16 martie 2010

      Delicioasa !

    • Adina

      Adina (Chef de cuisine) , 16 martie 2010

      Nu am mai mancat demult timp, un deliciu, arata super!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 16 martie 2010

      O reteta foarte buna.Arata foarte bine.

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 16 martie 2010

      Foarte bun!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 15 martie 2010

      Foarte buna reteta! Asa ii fac si eu de post.

    • Ghinnni (Chef de cuisine) , 15 martie 2010

      Draga Silvia, este o idee buna! Eu mereu l-am facut asa, dar cred ca e timpul sa schimb! Multumesc!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 15 martie 2010

      Imi place reteta ta,am salvat-o,dar eu sa pun lapte de soia in loc de apa.

    • elenita

      elenita (Chef de cuisine) , 15 martie 2010

      delicios

    • jsabrina

      jsabrina (Chef de cuisine) , 15 martie 2010

      Imi place la nebunie salamul de biscuiti. Nu e nici foarte dulce, numai bun ! Felicitari !

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 15 martie 2010

      Interesanta reteta pentru ca nu stiam ca se poate face si cu nuca,si ca se da salamul tot prin biscuiti pisati.Cu cat calatoresc mai mult pe site cu atat se pot gasi mai multe idei.Felicitari...eu o sa atasez o poza cu salamul meu .

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

61 voturi

Ingrediente

  • 400 gr - biscuiti clasici (economici)
  • 250 ml - apa
  • 400 gr - rahat
  • 250 gr - nuci
  • 150 gr - margarina "unirea"
  • 3 linguri - cacao
  • 2 sticlute - esenta rom

Raporteaza reteta

nela

si biscuitii ( restul de pana la 400 g ) cand se pun ?

Retete

din Retete de Craciun

Aluat fraged cu untura si cidru Aluat fraged cu untura si cidru

Acest tip de aluat se pretează la cornulețe fragede, rulouri cu cremă și orice bunătăți mai doriți să preparați. Aluatul

0 voturi    0 comentarii
3h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Cozonac cu aluat oparit Cozonac cu aluat oparit

Pentru inceput punem 100 g de faina intr-un lighean si turnam 200 ml de lapte fierbinte, amestecam si lasam sa se racoreasca putin. Dupa

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Tarta cu blat fraged din rulouri cu pudra de rascove si umplura de mere