autor:

brindusa

» » Salate

Salata Tzatziki

Autor: brindusa (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 15 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: brindusa (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 15 ianuarie 2010

Ingrediente
# 2 castraveti mari (cam 400-500 g), # 5-6 catei usturoi rasi pe razatoarea mica, # 400 g iaurt gras, # sare dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Inainte de a face salata trebuie sa pregatesti putin iaurtul, pentru ca la noi nu se gaseste iaurt gros. Eu folosesc iaurt Cedra, din lapte de oaie si bivolita. Pe o strecuratoare pune tifon indoit in 4. Pune iaurtul in strecuratoare si lasa-l la scurs, in frigider, cateva ore (il poti lasa peste noapte).

Curata castravetii de coaja si rade-i pe razatoarea mare. Presara 1/2 lingurita sare si amesteca. Lasa 10 minute, pentru ca sa-si lase zeama.

Stoarce castravetii bine in pumn si amesteca-i bine cu usturoi, sare si iaurt. Lasa la frigider cam o ora, pentru ca usturoiul sa-si lase aroma.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata Tzatziki" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Salata crocanta cu sos tzatziki

Salata crocanta cu sos tzatziki

Se spala bine legumele, se taie cubulete, se amesteca intr-un bol.Pe marginea bolului asezam frumos

11 voturi    6 comentarii
20 min
Salate diverse
Salata Tzatziki

Salata Tzatziki

Se spala bine castravetele, se curata de coaja si se da pe razatoarea mare. Se va stoarce bine de

7 voturi    1 comentariu
30 min
Sosuri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • vio

    vio (Chef de cuisine) , 06 august 2010

    forte forte buna salata

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 06 august 2010

    Asa o fac si eu.Castravetii sunt dulci.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

    E foarte bun. Felicitari !

    • Fara foto

      ligia , 08 februarie 2010

      nu ai specificat ce fel da castraveti folosesti:proaspeti sau murati. Eu folosesc morati e foarte buna cu murati cred ca tu faci cu proaspeti

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 februarie 2010

      Un deliciu...

    • Fara foto

      dhmhtrhs , 21 ianuarie 2010

      putem sa adaugam putin marar si morkov ras ulei de masline

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 16 ianuarie 2010

      Imi place salata asta foarte mult

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

6 voturi

Ingrediente

  • # 2 castraveti mari (cam 400-500 g)
  • # 5-6 catei usturoi rasi pe razatoarea mica
  • # 400 g iaurt gras
  • # sare dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de brindusa
Tort cu mascarpone

Tort cu mascarpone

Blatul: 1. Incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. Pe fundul unei forme rotunde (sau o cratita

11 voturi    2 comentarii
1h
Torturi
Pui glazurat cu miere

Pui glazurat cu miere

Amesteca bine intr-un castron mierea, sosul de soia, usturoiul, ghimbirul, chilli, amidonul. Marineaza

3 voturi    1 comentariu
20 min
Mancaruri cu carne
Creveti cu usturoi

Creveti cu usturoi

Incalzeste o tigaie mare si pune uleiul. Adauga usturoiul si ardeiul iute. Amesteca la foc mediu

4 voturi    3 comentarii
25 min
Mancaruri cu peste

vio (Chef de cuisine)

forte forte buna salata

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate de legume

Salata de conopida cu carne de curcan Salata de conopida cu carne de curcan

Conopida o desfacem in buchetele mici si o punem intr-o tava pe care am pus hartie de copt. Asezam conopida in asa fel incat sa nu se

0 voturi    1 comentariu
1h
Aperitive cu carne
Salata usoara de rosioare cu ciuperci Salata usoara de rosioare cu ciuperci

Ciupercile vin taiate felii si calite in putin ulei si le lasam sa se raceasca putin. Rosioarele le taiem felii si ceapa de asemeni;

3 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive
Salata de spanac, valeriana cu mozzarella si portocala