Sarlota de ciocolata

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Sarlota de ciocolata

Ingrediente

  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 2 linguri cacao
  • 3linguri lapte
  • 200 gr de unt
  • 3/4 pahar de zahar
  • 3 oua
  • 250 gr branza alba moale 9%
  • 200 gr piscoturi lunguiete

Mod de preparare

Se pune intr-o craticioara 1/2 pahar de zahar cu lapte se amesteca incontinu si se pune la topit pe un foc mic ,se adauga cacao, si ciocolata bucatele si se amesteca in continuu. Cind totul s-a topit se adauga untul si se ia de pe foc. Se lasa sa se racoreasca dupa care se adauga 3 galbenuse unul dupa altul, brinza moale si se amesteca la o compozitie omogena. Albusurile vin batute spuma la care se adauga 1/4 pahar de zahar batinduse o spuma tare care se adauga la crema de ciocolata in miscari usoare.

O tava rotunda unde peretii se pot desprinde de fund marimea 24 se tapeteaza cu piscoturi muiati in rom sau lapte. Se tapeteaza fundul si peretii cu piscoturi.

Se toarna crema si se da la frezeer pentru citeva ore. Se ambaleaza cu o foaie de aluminium.

Inainte de a servi se presara putina cacao prin strecuratoare, se pune pe un platou cu picior si se desprind peretii. Se taie in portii ca de tort si se serveste. Este minunata usor de pregatit si foarte reusita. Chiar daca este sezonul rece se poate servi aceasta prajitura dupa o masa festiva cu o ceasca de cafea.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise