Sarmale cu carne de pui in vas de lut

Carnea de pui se pune intr-un castron.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Sarmale cu carne de pui in vas de lut

Ingrediente

  • 1 varza murata potrivita
  • 500 g carne tocata de pui
  • 1 ceapa alba
  • 2 linguri orez
  • 1 bucata mica de kaizer
  • 1 lingura de bulion
  • vegeta/piper/cimbru/boia dulce
  • 4 foi de dafin
  • ulei de masline
  • apa

Mod de preparare

Carnea de pui se pune intr-un castron, se amesteca cu ceapa tocata marunt, orezul spalat si scurs de apa si condimentele.

Se desfac cu grija frunzele de la varza murata si se taie cotorul.

Se ruleaza frunzele de varza umplute cu compozitia din carne de pui si se asaza in vasul de lut peste putina varza tocata marunt.

Intre sarmale, se pun cuburi si felii de kaizer.

Se stropesc cu ulei de masline si se pune un pahar de apa, se acopera cu capac si se da la cuptorul preincalzit pentru 1 ora.

Se scot, se pune bulionul subtiat cu apa, si intoarcem sarmalele pe partea cealalata, completam cu apa daca este nevoie si mai lasam inca 1 ora la cuptor.

Testam daca este gata varza ,daca nu, se mai lasa la cuptor pana aceasta se inmoaie.

Se servesc calde cu mamaliguta si smantana

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise