autor:

silviana maftei

» » Mancaruri cu carne

Sarmalute dobrogene in oala de lut

Autor: silviana maftei (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: silviana maftei (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 decembrie 2009

Ingrediente
3 verze murate, 1 kg carne amestec( porc,vita), 200g sunca afumata, 5 linguri orez, 3 cepe, 4 linguri ulei, 4 linguri bulion, 1 lingurita de cimbru, 1/2 lingurita de piper macinat, 1/2 lingurita boia de ardei iute,sau 1 ardei iute, 3 foi de dafin

Dificultate: Redusa Timp: 5h

12 voturi

Mod de preparare

Un vas de ceramica smaltuita cu capac
Trebuie sa incercati, savoarea sarmalelor fierte in oala de lut este de ne descris,se fierb la foc mediu 4 ore
preparare:se desfac verzele si se aleg frunzele bune de impachetat,restul se toaca.
In vasul de lut se aseaza un strat de varza tocata si bucatele de sunca afumata
Se taie ceapa julien si se inabuse in 4 linguri de ulei
Se adauga carnea,orezul, cimbrul,piperul,boiaua,bulionul(1 lingura)totul se amesteca pe foc 5 minute
Se intinte foaia de sarma se pune o lingurita din compozitia de carne,se infasoara sarmaua si tot asa pina se termina compozitia de carne
Restul de foi se toaca fin .
Se aseaza sarmalele in vasul de lut, la mijloc se aseaza varza, restul de sunca,bulionul diluat cu apa
cimbrul si foile de dafin
Se complecteaza cu zeama de varza sau apa (asta depinde de cit de acra este zeama de varza),se pune cpacul si se da la cuptor
Cu mamaliga,ardei iute si o gura de palinca sau tuica este o minune
Merita sa incercati si varianta cu vasul de lut!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute dobrogene in oala de lut" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

  • 3 comentarii

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    Cu mamaliga si smantana...o bunatate...

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2009

    De;i, deabia am mâncat o porşie de sarmăluţe făcute de mine(şi ştii pentru fiecare, ale ei sunt cele mai bune), când am citit reţeta ta mi-a lăsat gura apă!

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2009

    stiu ca savoarea sarmalelor in oala de lut e de necontestat!

Dificultate

Redusa

Timp

5h

12 voturi

Ingrediente

  • 3 verze murate
  • 1 kg carne amestec( porc,vita)
  • 200g sunca afumata
  • 5 linguri orez
  • 3 cepe
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri bulion
  • 1 lingurita de cimbru
  • 1/2 lingurita de piper macinat
  • 1/2 lingurita boia de ardei iute,sau 1 ardei iute
  • 3 foi de dafin

Raporteaza reteta

Retete
de silviana maftei
Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii intr-un vas de 10-12 litri de plastic sau de sticla se pun florile de soc,zaharul,apa

85 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Sucuri si compoturi de fructe
Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide

Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide

-se separa albusurile de galbenuri si se pun in doua vase de aprox 1,5 litri -albusurile cu zaharul

68 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
cremsnit cu stafide

cremsnit cu stafide

aluatul pt foi ouale, uleiul,smintina,se amesteca se pune atita faina cit sa rezulte un aluat

12 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

mirey (Chef de cuisine)

Cu mamaliga si smantana...o bunatate...

Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Piept de pui marinat in iaurt si curry