Frunzele de vita se oparesc, apoi se scot pe un platou.
Orezul se opareste , apoi se spala bine si se pune intr-un bol.
Ceapa se taie marunt si se pune intr-o tigaie antiaderenta cu uleiul de masline si se prajeste putin pana ia culoare aurie.
Se adauga orezul si se mai lasa 2-3 minute, doar sa fie patruns de aroma uleiului de masline.
Rosia, frunzele de menta si de patrunjel se taie marunt si se adauga la orez.
Se adauga condimentele mixte, o lingurita de sare, o nucsoara rasa si o lingurita de 10 Legume DeliK’at.
Intr-o cratita antiaderenta se aseaza cateva frunze de vita, apoi un strat de felii de rosii.Se presara cu o lingurita de 10 Legume DeliK’at.
Se pune putin din compozitia de orez pe fiecare frunza de vita si se ruleaza, apoi se aseaza in mod concentric pe stratul de rosii feliate.
Deasupra sarmalutelor se aseaza un strat de rosii feliate, cateva felii de lamaie si se sareaza.
Se acopera cu un nou strat de frunze de vita si se toarna apa fierbinte , atat cat sa depaseasca sarmalutele cu 1 cm.
Se pune peste sarmalute o farfurie intinsa intoarsa, pentru ca atunci cand incep sa fiarba sa nu se desfaca.
Cand incep sa fiarbe sarmalutele se reduce focul si se fierb 45 de minute.
Se rastoarna pe un platou si se servesc calde .
Pofta buna!
Se poate consuma in zilele de post cu dezlegare la ulei.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii