Pentru a fierbe sarmalutele am folosit oala de lut primita in dar de la mama mea acum foarte multi ani si aceasta oala este cam de varsta mea :)
Am spalat si am pregatit oala de lut a mamei si am lasat la scurs si m-am apucat de bucatarit! :)
Se curata ceapa,se toaca marunt si se pune la prajit,lasam doar sa se caleasca putin si oprim focul.Punem intr-o oala orezul ,il spalam bine ,adaugam apa cam de un deget deasupra orezului si il punem pe foc cateva minute pana ce orezul cuprinde apa,oprim focul si turnam orezul peste ceapa prajita,adaugam pasta de tomate,ouale,carnea tocata ,condimente ,sare ,ierburi aromate,piper macinat si amestecam totul foarte bine.
Taiem frunzele de varza in foi cam cat o palma de mari si punem peste ele o lingura de compozitie,apoi rulam facem dopuri la capete si asezam frumos in oala de fiert,tot asa facem si cu foile de vita,pana cand se termina compozitia,apoi adaugam apa cat cuprinde si dam oala la cuptor la foc potrivit pana sarmalutele vor fi fierte.Se servesc simple sau cu smantana.Pofta buna!
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii