Savarine

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Savarine

Ingrediente

  • 6 oua
  • 7 linguri de pesmet alb
  • 5 linguri de zahar pudra
  • 500ml frisca
  • zahar vaniliat
  • un praf de copt
  • pentru sirop:200ml apa
  • 2 esente de rom
  • 3 linguri de zahar

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma ,se adauga zaharul lingura cu lingura ,se amesteca pesmetul cu praful de copt si zaharul vaniliat dupa care punem si galbenusurile si la sfarsit adaugam pesmetul cu celelalte ingrediente.

Din aceasta compozitie ies 12 savarine.

Se coc la cuptor in forme de briose 25 de minute.

Se lasa sa se raceasca se se taie in asa fel incat sa fie intr-o pare trei sfert si cealalta parte un sfert care este capacul.

Frisca care a fost in prealabil batuta se pune in siringa de ornata.

Facem siropul din zahar apa si esenta de rom si insiropam fiecare savarina in parte ,adaugam frisca ,punem capacele si pudram cu zahar pudra (eu am mai pus in ele si putin gem acrisor inainte de a pune frisca daca vreti este optional).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise