autor:

doru simona

» » Dulciuri diverse

Savarine

Autor: doru simona (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: doru simona (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 iulie 2010

Ingrediente
blat: 6 oua, 7 linguri zahar pudra, 7 linguri pesmet alb, un praf de sare., sirop: 200 ml apa, 200 gr zahar, 2 fiole esenta de rom., umplutura: 500 ml frisca,2-3 linguri zahar, putin colorant alimentar rosu( optional), ornare: dulceata( la alegere) sau 1 plic de gelatina rosie si frisca

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

12 voturi

Mod de preparare

Blatul: se separa ouale, galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin ca o crema albicioasa.

Albusurile se bat cu mixerul spuma tare, dupa care se amesteca cu crema de galbenusuri si cu pesmetul. Se foloseste o spatula de lemn .

Se coc savarinele in forme speciale, eu am copt in forma de briose. Se coc in cuptorul preincalzit. cand sunt inca caldute se trec prin sirop care se obtine astfel:



Siropul: se fierbe apa cu zaharul cateva clocote pana se obtine un sirop mai gros , cand s+a racit se adauga esenta de rom.



Frisca se bate bine cu zaharul si daca se doreste sa nu fie frisca alba se adauga putin colorant rosu.

Dupa ce a insiropat bine savarinele se taie un capacel , se umplu cu frisca, eu am folosit un posh, apoi am pus capacul si am ornat cu gelatina rosie , am preparat.o conform instructiunilor de pe pachet, si un mot de frisca.

e delicioasa si merita incercata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Savarine

Savarine

Se bat albusurile spuma ,se adauga zaharul lingura cu lingura ,se amesteca pesmetul cu praful de

3 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Savarine

Savarine

Blat Mixam albusurile spuma cu praful de sare. Separat, amestecam galbenusurile cu zaharul pana

0 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii

  • doru simona

    doru simona (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2010

    am aragaz clasic si le coc la foc mediu, le tin vreo 10 min, pana incep sa se rumeneasca usor, bagi scobitoarea si daca iese curata sunt gata

  • iuliana tarnoveanu

    iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2010

    Arata foarte bine!

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 12 decembrie 2010

    Foarte frumoase savarinele si trebuie sa fie si bune dar la ce temperatura le coci? Te rog sa-mi raspunzi.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2010

      Imi place reteta ta! Buna de retinut!

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 26 iulie 2010

      Arata grozav!

    • doru simona

      doru simona (Chef de cuisine) , 26 iulie 2010

      da foarte usor de facut si radpid de papat sunt super bune

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 23 iulie 2010

      Foarte usor de facut,salvat*****

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 23 iulie 2010

      Ce frumos arata si ce bune trebuie sa fie.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 22 iulie 2010

      Delicioase.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

12 voturi

Ingrediente

  • blat: 6 oua
  • 7 linguri zahar pudra
  • 7 linguri pesmet alb
  • un praf de sare.
  • sirop: 200 ml apa
  • 200 gr zahar
  • 2 fiole esenta de rom.
  • umplutura: 500 ml frisca,2-3 linguri zahar
  • putin colorant alimentar rosu( optional)
  • ornare: dulceata( la alegere) sau 1 plic de gelatina rosie si frisca

Raporteaza reteta

Retete
de doru simona
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

Mai intai preparam cafeaua din 4 cescute de apa cu 4 masuri de cafea. Apoi o punem la racit. Frisca

12 voturi    7 comentarii
2h
Torturi
Prajitura cu visine si frisca

Prajitura cu visine si frisca

Blat: Albusurile se bat cu cele 3 linguri de apa fierbinte, pana devin spuma , se adauga treptat

11 voturi    4 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Salata de vinete

Salata de vinete

Vinetel se coc in cuptor, ca sa se faca mai putin fum si mai putina mizerie. Dupa coacere se lasa

7 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive

doru simona (Chef de cuisine)

am aragaz clasic si le coc la foc mediu, le tin vreo 10 min, pana incep sa se rumeneasca usor, bagi scobitoarea si daca iese curata sunt gata

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Minibriose de post cu gem