autor:

Cristinyela

» » Dulciuri diverse

Savarine

Autor: Cristinyela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 04 octombrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristinyela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 04 octombrie 2015

Ingrediente
250 g faina, 150 ml lapte cald, 5 g drojdie uscata, 1 lingura zahar, 30 ml ulei, 2 oua, sare, Pentru sirop:, 400 ml apa, 150 g zahar, esenta de vanilie, Pentru decor:, 500 ml frisca lichida

Dificultate: Medie Timp: 59 min

4 voturi

Mod de preparare

Intr-o cana vom amesteca laptele cald cu drojdia si zaharul,iar apoi le vom turna peste faina ce a fost pusa initial intr-un castron.Vom amesteca,apoi vom pune la final ouale si uleiul omogenizand bine compozitia.Va rezulta un aluat moale,ca de cozonac.Se pune deasupra castronului folie alimentara si se lasa la loc cald sa creasca timp de 30 minute.
Intre timp se pregatesc formele pentru copt care se ung cu ulei si se tapeteaza cu faina alba.Cand aluatul si-a dublat volumul umplem,cu ajutorul linguritei, formele si m-ai lasam la crescut inca 15 minute.Dupa acest timp se baga tava la cuptor pentru 25 minute la foc mic.Cat timp savarinele stau la cuptor, vom pregati siropul,amestecand apa cu zaharul si esenta si punand pe foc pana ce incepe sa fiarba.Cand siropul este gata ,dam deoparte si lasam sa se raceasca.
Pentru asamblarea savarinelor,vom taia capacul si le vom trece prin sirop.La final se decoreaza cu frisca(frisca lichida rece mixata) si ciocolata/fructe.
Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Savarine cu frisca

Savarine cu frisca

Dizolvam drojdia si zaharul in 150 ml lapte caldut si il lasam deoparte 5 minute. Cernem faina intr-un

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Savarine cu dulceata de zmeura

Savarine cu dulceata de zmeura

Savarine: Intr-un castron se pune faina, formandu-se o gropita in mijloc. Drojdia si zaharul se

15 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

59 min

4 voturi

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 150 ml lapte cald
  • 5 g drojdie uscata
  • 1 lingura zahar
  • 30 ml ulei
  • 2 oua
  • sare
  • Pentru sirop:
  • 400 ml apa
  • 150 g zahar
  • esenta de vanilie
  • Pentru decor:
  • 500 ml frisca lichida

Raporteaza reteta

Retete
de Cristinyela
Piersicile copilariei

Piersicile copilariei

Intr-un vas se mixeaza ouale cu zaharul si esenta de lamaie. Cand zaharul s-a topit se adauga uleiul

72 voturi    13 comentarii
50 min
Mancaruri pentru copii
Nucile copilariei

Nucile copilariei

Se bat ouale cu zaharul si un praf de sare pana se fac o spuma fina, albicioasa. Se adauga treptat

17 voturi    2 comentarii
50 min
Mancaruri pentru copii
Biscuiti decorati

Biscuiti decorati

1.Se mixeaza untul cu zaharul pudra. 2.Cand se spumeaza se adauga oul care e la temperatura

4 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri pentru copii
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Trandafiri din uscatele Trandafiri din uscatele

Untul se freaca cu faina intre palme sa se disperseze bine, fara sa ramana bucatele mici de unt. Apoi se adauga galbenusurile, smantana,

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Gogosi (reteta bunicii) Gogosi (reteta bunicii)

Drojdia se inmoaie in putin lapte, apoi se pune intr-un bol mai mare faina se face o gaura in miljocul faini unde se pune oul, zaharul,

41 voturi    4 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Gogosi si minciunele