Ingrediente
* 3 scrumbii mari, * o conserva rosii decojite, * o lingura pasta de rosii, * busuioc (uscat), * sare, piper, * 1 lamaie, * 2-3 rosii medii, * patrunjel, //separat - legumele//, * cartofi taiati mari, * morvovi taiati mari
Dificultate: Medie | Timp: 1h
12 voturi
Mod de preparare
Pestele se aseaza intreg in tava unsa cu putin ulei. Se toarna sosul. Se adauga felii de lamaie si rosii si se da la cuptor.
Atentie: scrumbia se prepara foarte repede. Daca cuptorul a fost incalzit in prealabil, in maxim 25-30 de minute este gata. Daca sosul a acoperit pestele, nu mai este nevoie sa il intoarceti. Daca il intoarceti, nu il lasati mai mult de 5 minute pe partea cealalta.
La final adaugati patrunjel proaspat.
Legumele le-am facut tot la cuptor. Cartofi si morcovi, taiati mari.