Pentru ca miine e sarbatoarea Sf. 40 de Mc. din Sevastia, ca in fiecare an, de 8 martie fac sfintisori sau mucenici , cum li se mai spune.
Taman acuma am scos din cuptor prima tava de mucenici asa ca voi scrie aici reteta, insotita de imagini .
Se face maiaua adica 100 g de faina se oparesc cu 200 ml de lapte clocotit si se rasfira repede, ca sa se raceasca. Alaturi, drojdia se freaca cu o lingurita de zahar, pina ce se lichefiaza si se amesteca cu faina oparita, apoi se lasa la crescut cam 15 minute, la cald.
Intre timp, galbenusurile, zaharul, untul topit (rece), coaja rasa, zaharul vanilat, esentele, laptele, laptele batut la amestec in blender
dupa care pun si maiaua, amestec bine si pun peste faina cernuta de 3 ori, cu sare cu tot. Amestec bine pina devine omogen si pun la framintat in masina de piine pentru o ora.
Dupa o ora, scot aluatul, pun uleiul pe sub el si il impatur , batindu-l cu dosul palmei, pina ce incorporeaza tot uleiul si dam iar la crescut, pentru inca 20 de minute.
Urmeaza confectionatul mucenicilor,se aseaza in tava , se ung cu ou si se lasa la crescut jumatate de ora si dupa aceea se coc 40 de minute la foc potrivit (nu deschidem cuptorul 25 de minute)
Se scot pe gratar si cit sint inca fiebinti , se ung cu miere de albine din belsug si apoi se presara cu nuca prajita si macinata.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii