Somn la tava cu portocale

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie
Somn la tava cu portocale

Ingrediente

  • 2 kg somn proaspat (3-4 pesti)
  • 2 portocale
  • 1 lamaie
  • 2 morcovi
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1 ceapa
  • 1 rosie
  • 1 capatana usturoi
  • cateva fire patrunjel
  • 1 pahar vin alb
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • sare, piper, condimente pentru peste

Mod de preparare

Eviscerati pestii, scoateti branhiile, spalati-i cu apa rece si condimentati-i cu un baitz preparat din uleiul de masline, condimente pentru peste, o lingurita de sare si piper. Dupa 10-15 minute puneti pestii intr-o tava lunga si mai inalta pe un strat de felii de morcovi, ceapa si rosie si 7-8 catei de usturoi necuratati, zdrobiti cu latul cutitului.

Adaugati in tava vinul si decorati pestii cu jumatati de felii de portocala, feliute de ardei, usturoi si frunze de patrunjel. Stoarceti o jumatate de lamaie peste pesti, asezonati cu sare si piper dupa gust si mai adaugati in tava 200 ml apa. Dati tava la cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru 30 minute.

Scoateti pestii pe un platou, cu doua spatule ca sa ramana intregi, turnati peste ei 2-3 polonice de zeama din tava si decorati-i cu felii de lamaie. Puneti pe farfurii bucati de peste cu tot cu portocalele, lamaile si usturoiul de deasupra si cu sos din tava.

I-am servit cu cartofi natur si sos de usturoi. Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise