Somon la cuptor

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Somon la cuptor

Ingrediente

  • 4 bucati de somon
  • o ceapa
  • un ardei gras rosu
  • un ardei gras verde
  • patrunjel
  • o lamàie
  • o lingura de ulei de masline
  • sare si piper negru

Mod de preparare

Reteta aceasta se poate face cu orisice fel de peste,eu o am de la tatal meu ce a muncit intro pescarie si intradevar nu am dus lipsa de peste,era la alegere,mai ales ca somon(salmon cum ii zicem noi aici in casa)e cam scumpisor,dar avind in vedere ca mia cazut in mina si cam greu ii conving pe cei de la mine din casa sa manince peste am pus si eu conditia"ori mincati peste,ori mincati peste...altceva nu ai".Bun ia sa trecem la pregatire;daca aveti posibilitatea sa il cumparati proaspat pai curatatil bine de solzi si de urechi,daca aveti posibilitatea sa il cumparati gata taiat si mai bine.Eu am lasat bucatile taiate peste noapte cu sare piper si din zeama de lamàie,uleiul si patrunjelul tocat marunt,am facut un sos ce am uns fiecare bucata si le-am acoperit cu hirtie de aluminiu si la rece.Ceapa si ardeii iam taiat pestisori fini si am pus un strat pe tava unsa cu un pic de ulei,cum pestele acesta e gras e indicat sa folositi foarte putin ulei.Peste ceapa si ardeii taiati asezam pestele(eu am o tava cu o specie de gratar ce o folosesc la pui la cuptor si am facut si pestele)si acoperim cu hirtie de aluminiu.

Se da la cuptorul prealabil incalzit,cca.30 de minute si 10 minute fara hirtie ca sa ia culoare,eu lam tinut mai mult pt ca vedeti grosimea,asa ca eu cca.55 de minute lam tinut si 20 fara hirtie.

Se poate servi cu orez,cartofi prajiti sau orice va pofteste inima,eu va doresc Pofta buna!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise