Somon la gratar cu legume la abur (grilled salmon with steamed vegetables)

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Somon la gratar cu legume la abur (grilled salmon with steamed vegetables)

Ingrediente

  • 4 fileuri de somon,
  • 4 cartofi (albi) medii,
  • 4 morcovi mici,
  • 8 ciuperci medii,
  • doua cepe mari,
  • un buchet mediu de broccoli,
  • o conopida medie,
  • doua radacini medii de pastarnac,
  • o legatura sparanghel verde,
  • 100g branza irish cheddar sau cascaval,
  • ulei de masline,
  • praf de usturoi,
  • sare si piper.

Mod de preparare

Cartofii se spala, se taie in doua si se lasa in coarja. Morcovii si ciupercile se spala si se lasa intregi, cepele si pastarnacul se curata si se taie in doua. Se rup buchetele din brocoli si conopida iar la sparanghel se rup cozile. Se pun toate legumele la fiert in abur timp de 20-25 la foc mediu. Intre timp incingem gratarul, ungem cu ulei de masline si punem fileurile de somon codimentat cu sare groasa de mare si piper macinat timp de 2 min. pe o parte si 2 min. pe cealalta parte. Sa nu lasati sa se arda prea tare deoarece isi pierde tot sucul si devine prea sec. Punem somonul in farfurie alaturi de legumele gata fierte, punem peste legume putin praf de usturoi, sare, stropim cu ulei de masline si la urma radem branza pe gauri mari. Se poate servi cu guinness rece sau alta bere neagra. Este o reteta irlandeza si o recomand tuturor ce iubesc mancarea sanatoasa.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise