Ingrediente
0,400-0,500 g carne tocata, 1 ou, 1 lingura faina, 2 lingurite gris, 1 legatura patrunjel verde, cateva crengute de marar verde, 1 mana de frunze ceapa verde, 50 ml ulei, 2 lingurite boia, sare, piper, 1 frunza dafin, apa., Pt diresatura: 1 lingura faina alba, 1 cana de bulion., Pt garnitura: 1/2 punga taitei scurti. Se obtin 4-5 portii.
Dificultate: Medie | Timp: 45 min
8 voturi
Mod de preparare
Separat intrun cratit punem uleiul la incins, adaugam ceapa verde taiata marunt, calim putin, adaugam boia si imediat 1 cana apa, lasam sa dea in clocot, apoi adaugam perisoarele formate din amestecul pregatit pt perisoare si frunza de dafin. Fierbem la foc potrivit cam 25 minute, potrivim de sare, piper si dregem cu 1 lingura de faina amestecata cu bulion(intrun castronas preparam o pasta din faina si putin bulion sa fie de consistenta unei smantani) pe care o adaugam in cratitul cu perisoare, lasam sa se ingroase putin, stingem focul si presaram verdeata tocata.
Se serveste cu paste fainoase. Eu am folosit taitei scurti, fierti conform indicatiilor de pe ambalaj. E un fel de mancare hranitor, care se prepara repede.
Alice85 (Chef de cuisine) , 05 mai 2010
Ce bunatate,si ce bine arata :)
burdulea maria elena , 04 mai 2010
Multumesc de aprecieri. Desigur ca in locul taiteilor scurti, fiecare poate sa foloseasca altceva, altfel de paste fainoase, orez chiar.
Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 04 mai 2010
Foarte bun,si prezentarea tare frumoasa.
Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 04 mai 2010
foarte bun!o idee buna,am inceput si eu sa raman cu putin timp liber pt. gatit....
juliya (Chef de cuisine) , 04 mai 2010
Trebuie sa fie f.gustoasa combinatia!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 mai 2010
Arata tare bine....
Daniela (Chef de cuisine) , 04 mai 2010
Este o idee de felul doi foarte buna !
mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 04 mai 2010
Foarte interesant!
husni (Chef de cuisine) , 04 mai 2010
Sigur,e f.buna.
Lia Maria (Chef de cuisine) , 04 mai 2010
Interesanta reteta ta , trebue incercata, arata bine si sigur este si gustoasa.