autor:

Gilda

» » Sosuri

Sos napolitan

Autor: Gilda (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 03 august 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gilda (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 03 august 2012

Ingrediente
rosii, ceapa alba, vin alb demidulce, sare, alb, baza de usturoi, frunze telina sau patrunjel, ulei

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Ex: la 1 kg de ceapa alba curatata

se da prin blender sau se toaca foarte marunt,se va pune intr-o cratita la calit cu ulei,dupa ce a capatat o culoare usor aramie se va stinge cu 100ml vin alb demidulce,apoi se vor adauga rosii date in prealabil prin blender nici prea mari dar nici crema,sau conserva cumparata( 2kg),dupa care se adauga sare dupa gust,piper alb,baza de usturoi(usturoi curatat si tocat foarte marunt sau bagat in blender cu un pic de ulei),frunze de telina tocate marunt si binenteles o lingura rasa de zahar. Se mai pot inlocui frunzele de telina cu patrunjel tocat.

Se va fierbe la foc mic aproximativ 2 ore in functie de ceapa.

Acest sos este bine sa-l aveti mai tot timpul,merge la aceste vinete,la creveti saganaki,scoici,la spaghete cu ton,la spaghete napolitan sau matriciana,cu ciuperci trase la tigaie si acest sos cu un pic de tabasco(hot cilly).

Vi-l recomand cu cea mai mare placere si puteti face multe retete cu el mai ales paste cu fructe de mare.

Astept raspuns daca va iesit,daca nu,lasati-mi mesaj si o sa va dau nr meu.

Multa bafta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos napolitan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Sos de usturoi cu morcovi

Sos de usturoi cu morcovi

Cand calesc morcovi ca sa ingalbenesc supa, ii folosesc la un sos de usturoi inedit. Daca nu folositi

13 voturi    5 comentarii
10 min
Sosuri
Chiftele cu sos de rosii

Chiftele cu sos de rosii

Razuim cartofi prin razatoarea mica, apoi ii scurgem de sucul care l-a lasat,apoi amestecam cu carnea

63 voturi    15 comentarii
1h
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Gilda
Creveti Saganaki

Creveti Saganaki

Se pun crevetii intr-o tigaie cu vinul alb demidulce, baza de usturoi, tabasco, se lasa sa fiarba

4 voturi    4 comentarii
10 min
Mancaruri cu peste
Vinete cu sos tomat si feta

Vinete cu sos tomat si feta

sunt foarte bune pentru aperitiv rece 1 portie 4 felii de vinete groase de un cm,se vor praji

8 voturi    7 comentarii
15 min
Aperitive cu brinza
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Sos rosu usturoiat Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam usturoiul, apoi curatam ardeii de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Bucate la borcan
Dulceata de ardei iute rosu Dulceata de ardei iute rosu

Ardeii iuti se spala si se taie marunt. Ardeii kapia (sau gogosari) se spala, se curata de seminte si cotoare si se macina sau se dau

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Sos de stafide brune