Sos napolitan

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • rosii
  • ceapa alba
  • vin alb demidulce
  • sare,piper alb
  • baza de usturoi
  • frunze telina sau patrunjel
  • ulei

Mod de preparare

Ex: la 1 kg de ceapa alba curatata

se da prin blender sau se toaca foarte marunt,se va pune intr-o cratita la calit cu ulei,dupa ce a capatat o culoare usor aramie se va stinge cu 100ml vin alb demidulce,apoi se vor adauga rosii date in prealabil prin blender nici prea mari dar nici crema,sau conserva cumparata( 2kg),dupa care se adauga sare dupa gust,piper alb,baza de usturoi(usturoi curatat si tocat foarte marunt sau bagat in blender cu un pic de ulei),frunze de telina tocate marunt si binenteles o lingura rasa de zahar. Se mai pot inlocui frunzele de telina cu patrunjel tocat.

Se va fierbe la foc mic aproximativ 2 ore in functie de ceapa.

Acest sos este bine sa-l aveti mai tot timpul,merge la aceste vinete,la creveti saganaki,scoici,la spaghete cu ton,la spaghete napolitan sau matriciana,cu ciuperci trase la tigaie si acest sos cu un pic de tabasco(hot cilly).

Vi-l recomand cu cea mai mare placere si puteti face multe retete cu el mai ales paste cu fructe de mare.

Astept raspuns daca va iesit,daca nu,lasati-mi mesaj si o sa va dau nr meu.

Multa bafta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise