autor:

Nick

» » Conserve si muraturi

Suc de rosii "a la Nick"

Autor: Nick (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Nick (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 iulie 2011

Ingrediente
Rosii (20 kg), Sare (100 grame)(4 linguri), Zahar (75 grame)(3 linguri), Conservant (3 pliculete)

Dificultate: Medie Timp: 6h

1 vot

Mod de preparare

Cand preparati suc de rosii, tineti cont de faptul ca randamentul acestora este de 60-65%, adica, in functie de cantitatea de rosii folosita, puteti estima cantitatea pe care o veti obtine (daca nu este asa, inseamna ca le-ati fiert prea mult sau prea putin).
Este vorba de sucul de rosii cu o consistenta medie, asemanatoare uleiului.

Se spala rosiile si se curata de partea verde sau alte defectiuni (pierdere de 10-13%), se trec prin masina de tocat cu sita (pentru a elimina semintele si cojile) si se pun la fiert la foc mare (oala in care se pun se umple max. 75%).
Dupa ce da in clocot (cam o ora), puteti lasa focul mai mic si se fierbe circa 3 ore (pierdere 25-27%), pana cand spuma se elimina aproape total, iar cea ramasa are o culoare asemanatoare pastei de tomate (mai inchisa).
Se adauga 100 grame de sare, 75 grame de zahar si 3 pliculete de conservant (avand in vedere ca veti obtine in jur de 12 litri de suc de rosii). Se mai lasa 15 minute la fiert, apoi se opreste focul, se mai vantura putin compozitia (10 minute maxim) si se pune in sticle (spalate in prealabil, limpezite in apa cu otet, apoi cu apa goala si uscate). Aveti griga ca totul frige, iar sticla puneti-o intr-un vas de metal.
Dupa ce ati turnat compozitia in sticle, inchideti cu dopuri etanse (eu folosesc numai sticle de whisky pentru ca sunt rezistente si au dopul lor), urmeaza faza sterilizarii in baine-marine, fie imediat dupa imbuteliere (caz in care trebuie sa incalziti apa care o puneti peste sticle), fie a doua zi, cand puteti folosi apa rece, dar de preferat este sa o faceti imediat.
Asezati la fundul oalei prosoape intr-un strat destul de gros, apoi infasurati fiecare sticla in cate o carpa, astfel incat sticlele sa nu se atinga intre ele in timpul fierberii. Adaugati apa fierbinte sau rece (dupa caz) si lasati la fiert cu focul mare pana cand da in clocot, apoi dati focul mic si mai lasati cam 10 minute dupa care opriti focul si lasati cu capacul pus pe oala sa se raceasca sticlele incet pana a doua zi.
Daca va raman sticle nesterilizate o faceti a doua zi, dar punand apa rece peste sticlele care s-au racit deja.

Sucul de rosii preparat in acest mod are o durata de pastrare a calitatilor timp de minimum 3 ani, garantat pe propria experienta.
Aceasta este reteta mea si daca va place sa imi spuneti si mie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Suc de rosii "a la Nick"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Castraveti in otet

Castraveti in otet

Castravetii se aseaza in picioare intr-un borcan sau se taie felii de 5mm si se pun taiati in borcane... Adaugam

33 voturi    5 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Dulceata de ardei iute

Dulceata de ardei iute

Se curata gogosarii de samburi, ardeii iuti se curata optional, se pune la fiert otetul cu zaharul

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

6h

1 vot

Ingrediente

  • Rosii (20 kg)
  • Sare (100 grame)(4 linguri)
  • Zahar (75 grame)(3 linguri)
  • Conservant (3 pliculete)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Conserve si muraturi

Marmelada de nectarine Marmelada de nectarine

Marmelada de nectarine este o delicatesa, dar nu toate gospodinele au incercat pana acum aceasta reteta. Sigur daca incerci sa o faci

0 voturi    0 comentarii
40 min
Conserve si muraturi
Dulceata de nuci verzi Dulceata de nuci verzi

Se curata nucile de coaja verde pana se ajunge la miezul alb. Pe masura ce se curata, se pun intr-un borcan cu apa cu sare de lamaie.

40 voturi    20 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Hribi conservati in ulei de masline