Suc de rosii pentru iarna

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Suc de rosii pentru iarna

Ingrediente

  • Rosii foarte bine coapte
  • sare
  • ulei (in functie de cantitatea obtinuta).

Mod de preparare

Este greu de aproximat cantitatea de rosii, pentru ca aceasta difera de tipul de rosii pe care-l folositi, unele sunt mai zemoase, altele mai carnoase, s.a.m.d.

Rosiile se spala, li se scot cozile si se taie in bucati. Se dau prin masina de stors rosii sau la storcatorul de fructe si se pun la fiert. Pentru a scurta timpul de fierbere punem la fiert inca de la primul vas pe care-l obtinem de la stors si adaugam treptat. Lasam sa fiarba la foc iute pana ce se obtine o pasta omogena, asemeni smantanii. Adaugam o lingura de sare la 1 litru de suc de rosii obtinut. In acest timp punem la copt (in cuptor sau pe aragaz) sticlele in care vom pastra sucul. Cand este gata punem sucul fierbinte in sticlele fierbinti, punem capacele si acoperim toate sticlele cu cat mai multe textile. Lasam asa l asterilizat timp de 24 de ore.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa
Budinca de cozonac

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Budinca de cozonac
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise