autor:

Rita Ilieș

» » Supe de carne

Supa crema de branza

Autor: Rita Ilieș (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 mai 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rita Ilieș (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 mai 2015

Ingrediente
800 ml zeamă de oase, 200 ml bere, doi cartofi potriviți, o rădăcină de ceapă verde, un cățel de usturoi, 200 g brânză Cheddar, 100 g cașcaval Emmentaler, 50 g brânză de vaci, câteva boabe de piper roșu și verde, un vârf de linguriță boabe de muștar, un praf de sare roz

Dificultate: Medie Timp: 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Am pus zeama la fiert. Am adăugat boabele de piper, boabele de muștar, cartofii tăiați cubulețe, ceapa și usturoiul.

În timp ce supa a fiert am pregătit brânzeturile pe care le-am ras pe răzătoarea mică.

Când legumele din supă s-au fiert, am luat oala de pe foc și cu ajutorul mixerului vertical le-am mărunțit obținând o compoziție mai groasă.



Am pus din nou oala pe foc, am adăugat berea și brânza de vaci apoi am amestecat continuu cu telul.



Când aceasta s-a omogenizat și a dat în clocot am oprit focul și am adăugat celelalte brânzeturi. Am continuat să amestec energic cu telul până când brânzeturile s-au topit iar supa a căpătat consistența aceea fină și cremoasă.



Am potrivit-o de sare și am servit-o caldă cu rondele crocante de cașcaval Emmentaler.



Poftă bună!

Pont: Când pregătiți supă limpede de pui păstrați din zeamă 500 ml sau un litru la congelator. Vă va prinde foarte bine când gătiți supe cremă.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Supa de mazare cu crema de branza

Supa de mazare cu crema de branza

Intr-o cratita pune la fiert acoperit laptele cu ierburile aromate.Dupa ce a dat intr-un clocot,

1 vot    1 comentariu
20 min
Supe de legume
Supa crema de branza topita

Supa crema de branza topita

Intr-o cratita se prepara un rantas din unt si faina care se stinge cu supa de pui si se lasa apoi

2 voturi    0 comentarii
20 min
Supe de carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii

  • Roxi Nastase , 31 august 2015

    Reteta incepe cu "Am pus zeama la fiert"... ce inseamna "zeama"? apa? zer? Ati putea fi putin mai concreti? :)

  • Rita Ilieş , 17 iulie 2015

    Mulţumesc! Şi eu. Ne place foarte mult!

  • Atena Pop , 15 iulie 2015

    Excelenta!O fac de multa vreme.

Dificultate

Medie

Timp

30 min

9 voturi

Ingrediente

  • 800 ml zeamă de oase
  • 200 ml bere
  • doi cartofi potriviți
  • o rădăcină de ceapă verde
  • un cățel de usturoi
  • 200 g brânză Cheddar
  • 100 g cașcaval Emmentaler
  • 50 g brânză de vaci
  • câteva boabe de piper roșu și verde
  • un vârf de linguriță boabe de muștar
  • un praf de sare roz

Raporteaza reteta

Retete
de Rita Ilieș
Shaorma... cu sănătate! :)

Shaorma... cu sănătate! :)

Am așezat lipia pe folie de aluminiu. Am întins crema de brânză, am presărat semințele, apoi

2 voturi    4 comentarii
15 min
Salate cu carne
Ciorbă rădăuțeană

Ciorbă rădăuțeană

Se pun la fiert legumele întregi, pieptul de pui și piperul boabe. Când pieptul s-a fiert, se

17 voturi    6 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de crap

Ciorbă de crap

Peștele se fierbe în 5 l de apă cu sare. Când acesta a fiert am scos bucățile de crap pe o

8 voturi    7 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de carne

Ciorba de miel acrita cu corcoduse Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare. Se lasa sa clocoteasca si se aduna spuma. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Retete de Pasti
Supa de bibilica Supa de bibilica

Am vrut ceva mai deosebit si usor pentru sarbatorile pascale. Am contactat furnizorul si am primit o bibilica minunata! Nu este complicat,

0 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Retete de Pasti
Supa de pui cu galuste - mancarea mea preferata