autor:

amalia
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: amalia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 octombrie 2018

Ingrediente
500 g dovleac placintar, 500+500 ml apa, sare de mare, cardamon macinat, cat iei cu 3 degete, 1 lg ulei aromatizat cu oregano, 3 lg smantana, 1 morcov, 1 ceapa, 1 felie mica de telina

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Nu am facut niciodata, dar mi-am zis ca merita sa incerc. Dovleacul il aveam de la tara, mi-a mai ramas sa caut cea mai buna reteta.

Fiindca dovleacul este una dintre vedetele acestui anotimp, bogat in vitamine, nu cred ca ar trebui sa lipseasca de pe nici o masa, preparat in fel si chip.



Dovleacul il tai felii, il speli si il pui la fiert in 500 ml apa cu sare.

Cureti morcovul, ceapa si telina si le pui la fiert cu un praf de sare in 500 ml apa fierbinte, pentru a obtine o supa delicioasa.



Cand dovleacul este fiert, il lasi sa se racoreasca si il cureti de coaja.

Strecori supa.



Dovleacul il pasezi cu ajutorul blenderului vertical si adaugi, alternativ, supa si smantana. Daca vrei, poti sa adaugi si morcovul si ceapa, dar nu si telina, fiindca ii schimba gustul.



La final aromatizezi cu uleiul si cardamonul.



Servesti imediat alaturi de bruschete/ biscuiti cu susan.



Tips &tricks: Cardamonul si uleiul aromatizat cu oregano face supa foarte racoroasa, deci o poti servi si rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa-crema de dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa crema de dovleac

Supa crema de dovleac

Dovleacul se firbe, se scurge de apa si se da prin blender(mixer) sau se paseaza pana devine o pasta.

2 voturi    1 comentariu
30 min
Supe de legume
Supa-crema cu sfecla si dovleac

Supa-crema cu sfecla si dovleac

1. Ceapa se taie marunt si se caleste putin in 2 linguri ulei. 2. Se adauga restul legumelor taiate

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 500 g dovleac placintar
  • 500+500 ml apa
  • sare de mare
  • cardamon macinat
  • cat iei cu 3 degete
  • 1 lg ulei aromatizat cu oregano
  • 3 lg smantana
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 felie mica de telina

Raporteaza reteta

Retete
de amalia
Pasca fara aluat

Pasca fara aluat

Punem ouale intr-un castron suficient de mare, adaugam zaharul si zaharul vanilinat si batem bine

26 voturi    2 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Cheesecake cu ciocolata (la rece)

Cheesecake cu ciocolata (la rece)

Biscuitii digestivi se sfarama si apoi se adauga margarina topita. Amesteci bine pana cand obtii

24 voturi    1 comentariu
4h
Dulciuri diverse
TORT FESTIV DE REVELION

TORT FESTIV DE REVELION

1. Blat: Galbenusurile le freci spuma impreuna cu praful de sare si zaharul. Apoi bati albusurile

2 voturi    0 comentarii
4h
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de fasole mung,  gatita la Multicookerul Crock-Pot Express Supa crema de fasole mung, gatita la Multicookerul Crock-Pot Express

Pentru inceput am facut supa limpede de pui. Am avut un pui de tara, crescut liber si hranit cu porumb. Grasimea galbena a puiului ii

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de ciuperci cu naut, gatita la Multicookerul Crock-Pot Express Supa crema de ciuperci cu naut, gatita la Multicookerul Crock-Pot Express

Se folosesc ciuperci champignon albe sau brune, dupa preferinte. Eu am avut ciuperci bio, de pasune, muuuult mai aromate ca si ciupercile

0 voturi    0 comentarii
40 min
Multicooking
supa crema cu sfecla rosie