autor:

anuta

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Supe de legume

Supa crema de dovleac cu aroma de anason si baghetele caramelizate

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 februarie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 11 februarie 2018

Ingrediente
(pentru 2 portii), 1/2 kg dovleac de placinta, 1 cartof mare, 1 ceapa, 2 morcovi, 1 radacina de patrunjel, 2 cubulete de Maggi Legume, sare, un pic de ulei, 2-3 stelute de anason, baghetelele aromate:, 5-5 bucati subtiri si lungi de dovleac, un cub mic de unt, 2 lingurite de zahar de palmier (sau zahar brun)

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

1 vot

Mod de preparare

Se curata zarzavatul de coaja, apoi ceapa se taie marunt, dovleacul, morcovul si radacina de patrunjel se taie in cubulete mici, la fel si cartoful. Se incinge bine uleiul, apoi se adauga zarzavatul sa se caleasca un pic. Se adauga o ceasca de apa, se presara cubuletele de Maggi Legume, un praf de sare si se acopera cu un capac sa fiarba inabusit pana se inmoaie totul. Cand zarzavatul este fiert, se adauga si stelutele de anason si se lasa sa clocoteasca 2-3 clocote, apoi se scot afara. Se scurge zarzavatul de supa ramasa si se da la blender, apoi se dilueaza cu supa pana ajungem la consistenta dorita.

Se incinge untul intr-o craticioara, apoi se adauga cele 2 lingurite de zahar de palmier si lasam sa caramelizeze un pic, apoi adaugam baghetelele si le lasam sa fiarba in caramelul obtinut pana se inmoaie. Caramelul obtinut are un gust dulce amarui, aromatizat.

Se serveste supa crema decorata din abundenta cu acest caramel si cu baghetelele de dovleac caramelizate.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de dovleac cu aroma de anason si baghetele caramelizate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Bors cu rata

Bors cu rata

Tacamul de la rata spalat, portionat, se pune in oala cu 1 lingura cu sare si apa, apoi se lasa pe

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Supe de legume
Supa de curry cu pachetele de varza

Supa de curry cu pachetele de varza

Pachetelele de varza:se scot frunzele exterioare care sunt aspre si tulpina de la varza creata.Se

4 voturi    8 comentarii
30 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

1 vot

Ingrediente

  • (pentru 2 portii)
  • 1/2 kg dovleac de placinta
  • 1 cartof mare
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 radacina de patrunjel
  • 2 cubulete de Maggi Legume
  • sare
  • un pic de ulei
  • 2-3 stelute de anason
  • baghetelele aromate:
  • 5-5 bucati subtiri si lungi de dovleac
  • un cub mic de unt
  • 2 lingurite de zahar de palmier (sau zahar brun)

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

3 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

6 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

5 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
CONCURS CULINAR: Delicii culinare de vara
Retete

din Supe de legume

Supa crema de ciuperci cu crutoane Supa crema de ciuperci cu crutoane

Perfectă mai ales vara, servită atât caldă, cât și rece, supa cremă de ciuperci este o idee ideală pentru o masă

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Ciorba de gulii cu smantana, leustean si tarhon Ciorba de gulii cu smantana, leustean si tarhon

Legumele tăiate în cubulețe mici, le-am călit cu puțin ulei până s-au înmuiat. Apoi am adăugat apă, vegeta,

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Supa crema de ciuperci.