Pasul 1:
Tocam marunt ceapa. Taiem cartofii, morcovul si sfecla rosie in cuburi. Tocam marunt patrunjelul.
Pasul 2:
Pregatim aragazul si o oala in care punem uleiul. Adaugam ceapa, amestecam si calim timp de 2 minute. Punem morcovii, cartofii si cuburile de sfecla rosie. Amestecam continuu si calim timp de 3-4 minute.
Pasul 3:
Turnam apa calda cat sa acoperim toate legumele. Punem foaia de dafin. Condimentam cu sare si piper macinat. Amestecam si lasam legumele sa fiarba timp de 25-30 de minute.
Pasul 4:
Scoatem foaia de dafin din supa cand legumele sunt fierte. Punem o lingurita cu hrean ras, amestecam si mai fierbem timp de 2 minute. Inchidem aragazul si lasam supa de legume sa se racoreasca putin.
Pasul 5:
Pasam legumele impreuna cu zeama in care au fiert cu ajutorul unui blender. Putem sa punem doar jumatate din cantitatea de supa si sa mai adaugam pe parcurs, pana cand obtinem consistenta dorita. Pasam pana cand obtinem o supa crema fina si omogena.
Pasul 6:
Gustam si condimentam cu sare si piper macinat, daca mai este nevoie. Presaram deasupra patrunjelul tocat.
Pasul 7:
Servim supa crema cu crutoane, iar deasupra cu putin hrean proaspat ras, patrunjel verde si smantana.
Reteta video completa o gasiti la: http://youtu.be/WTFUh3HdG04
POFTA BUNA!
Reteta de spuma de capsuni. Spuma de capsuni cu albusuri gatite. Reteta de spuma de capsuni cu bezea italiana. Retete cu...
Spuma de capsuniReteta de gem de cirese fara conservanti. Gem de cirese retea simpla si usor de preparat.
Gem de cireseDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii