autor:

Greta_Rachita

» » Borsuri si Ciorbe

Supa crema de sparanghel cu crumbel de bacon si crema de ou

Autor: Greta_Rachita (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Greta_Rachita (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 aprilie 2014

Ingrediente
- 400 g de sparanghel verde, , -1/2 ceapa alba, , -1 cartof, , - 2 linguri de orez, , - sare, , - ulei de masline extravirgin, , - 2 galbenuse de ou, , - 100 g bacon, , - 4-5 biscuiti sarati cu cereale sau taralli, , - 50 g pecorino ras

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Am spalat sparanghelul si l-am taiat in bucatele cam de circa 2 cm fiecare lasand intregi partile de sus. Daca partea de la baza a sparanghelului este mai groasa aceasta trebuie curatata de coaja. Am curatat si cartoful si l-am taiat cubulete si ceapa pe care am taiat-o marunt. Am pregatit intr-o olisoara putina supa de legume cu un morcov, jumatate de ceapa si o telina.

Am calit ceapa cu o lingura de ulei, am adaugat cartoful, orezul, sparanghelul, am amestecat si le-am lasta putin sa se inabuse. Am adaugat supa astfel incat sa acopar bine totul si am lasat sa fiarba circa 20 de minute cu capacul pus, pana ce scade (ramane un fel de ciorba foarte groasa). Am scos partile terminale ale sparanghelului, cele de sus, si le-am lasat deoparte. Am adaugat sare in supa si am frulat bine totul cu un mixer vertical pana ce supa mi-a devenit o crema catifelata.

Intre timp am taiat fasii subtiri baconul si l-am prajit intr-o tigaie fara ulei (doar in grasimea lui). L-am scos pe o hartie absorbenta si grasimea ramasa am adaugat-o intr-o cratita cu cele 2 galbenusuri si cu putina apa (care ma ajuta sa incetinesc puterea de coagulare a galbenusului de ou). Am amestecat bine si am pus aceasta cratita pe bain marie continuand sa amestec pana ce am obtinut o crema densa. Am luat de pe foc si am adugat branza de tip pecorino rasa marunt; am amestecat energic. In tigaia in care am pregatit baconul am adaugat putin unt si am tostat biscutiii maruntiti in mod grosolan. am adaugat baconul si sparanghelul tinut deoparte si am amestecat.

Am servit supa crema de sparanghel decorata cu crema de ou si cu crumbelul de biscuiti si bacon.

Am folosit aceleasi ingrediente si pentru condimentarea unei farfurii de spaghete compunand astfel preparatul: pe fundul farfuriei 2 linguri de crema amestecata cu putina branza Philadelphia si deasupra spaghetele amestecate cu crumbel si cu un fir de ulei.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de sparanghel cu crumbel de bacon si crema de ou" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

se pune la fiert o oala cu apa, se curata zarzavaturile si se taie cubulete. Cand fierbe apa se adauga

4 voturi    8 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Se pune, intr-o cratita mai mare, apa la fiert. Se taie cubulete 1 ceapa si morcovul si se pun in

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • - 400 g de sparanghel verde
  • -1/2 ceapa alba
  • -1 cartof
  • - 2 linguri de orez
  • - sare
  • - ulei de masline extravirgin
  • - 2 galbenuse de ou
  • - 100 g bacon
  • - 4-5 biscuiti sarati cu cereale sau taralli
  • - 50 g pecorino ras

Raporteaza reteta

Retete
de Greta_Rachita
Cheesecake cu capsuni

Cheesecake cu capsuni

Pisam bine biscuitii ajuntandu-ne cu un robot de bucatarie. Adaugam untul si continuam sa mestecam.

0 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri
Trandafiri sarati

Trandafiri sarati

Am dizolvat drojdia in apa. Pe o placa de lemn, am format un mic vulcan din faina, in mijloc am pus

1 vot    2 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Pasca romaneasca - reteta familiei Rachita

Pasca romaneasca - reteta familiei Rachita

Am pus laptele si apa caldute intr-un bol. Am adaugat zaharul si drojdia, 2-3 linguri de faina si

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de potroace sin tacamuri de curcan