autor:

Anca Bunea

» » Supe de legume

Supa cu verdeata si macrou afumat

Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 ianuarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 ianuarie 2015

Ingrediente
150 g macrou afumat, 1 fir praz, 1 cartof alb mare, 1 lingura ulei, 800 ml supa de legume, 100 ml lapte, 1 lingura marar tocat, 1 lingura patrunjel tocat, 3 linguri smantana, 1-2 linguri suc de lamaie, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se curata prazul si se toaca separat partea alba de cea verde.

Se curata cartoful, se spala si se taie bucatele.

Se incinge uleiul intr-o tigaie mai adanca si se prajeste prazul alb. Se adauga supa, laptele si cartoful si se lasa sa fiarba cam 15 minute, amestecand din cand in cand.

Se paseaza supa, se adauga prazul verde si se mai lasa sa fiarba 5 minute.

Se adauga apoi verdeata, smantana, se potriveste dupa gust de sare, piper si suc de lamaie.

Supa se repartizeaza in 2 boluri si se aseaza in fiecare cate o bucata de file de macrou.

Noi am servit-o calda alaturi de biscuiti cu branza de capra si piper.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa cu verdeata si macrou afumat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa de legume cu bacon afumat

Supa de legume cu bacon afumat

Mai intai curatam toate legumele si le spalam. Ceapa o tocam solzisori, iar restul legumelor le

27 voturi    13 comentarii
50 min
Supe de legume
Supã în dovleac

Supã în dovleac

Aceastã supã am fãcut-o mai demult si nu am ajuns sã o postez aici:) Sper sã vã placã si

4 voturi    4 comentarii
35 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • 150 g macrou afumat
  • 1 fir praz
  • 1 cartof alb mare
  • 1 lingura ulei
  • 800 ml supa de legume
  • 100 ml lapte
  • 1 lingura marar tocat
  • 1 lingura patrunjel tocat
  • 3 linguri smantana
  • 1-2 linguri suc de lamaie
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Bunea
Chec marmorat

Chec marmorat

Forma pe care am folosit-o are diametrul de 27 cm, volum de 2 l si este din silicon. Se unge

41 voturi    29 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta cu branza si zmeura

Tarta cu branza si zmeura

Se framanta aluatul (sau se prepara cu ajutorul robotului de bucatarie) amestecand faina cu untul

22 voturi    19 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Galuste cu prune

Galuste cu prune

Se fierb cartofii nedecojiti in apa cu putina sare, se curata de coaja si se paseaza cat sunt fierbinti,

10 voturi    8 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Ciorba de legume si ciuperci proaspete Ciorba de legume si ciuperci proaspete

Dupa cum observati, atat din imagini cat si din ingredientele necesare, toate sunt legume proaspete si nu am folosit nici un fel de

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de spanac si coaste de miel Supa crema de spanac si coaste de miel

Pentru inceput, se curata coastele de pielite, se taie bucati, se spala bine, si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Punem coastele

0 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti
Ciorba de cartofi