Supa cu verdeata si macrou afumat

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Supa cu verdeata si macrou afumat

Ingrediente

  • 150 g macrou afumat
  • 1 fir praz
  • 1 cartof alb mare
  • 1 lingura ulei
  • 800 ml supa de legume
  • 100 ml lapte
  • 1 lingura marar tocat
  • 1 lingura patrunjel tocat
  • 3 linguri smantana
  • 1-2 linguri suc de lamaie
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se curata prazul si se toaca separat partea alba de cea verde.

Se curata cartoful, se spala si se taie bucatele.

Se incinge uleiul intr-o tigaie mai adanca si se prajeste prazul alb. Se adauga supa, laptele si cartoful si se lasa sa fiarba cam 15 minute, amestecand din cand in cand.

Se paseaza supa, se adauga prazul verde si se mai lasa sa fiarba 5 minute.

Se adauga apoi verdeata, smantana, se potriveste dupa gust de sare, piper si suc de lamaie.

Supa se repartizeaza in 2 boluri si se aseaza in fiecare cate o bucata de file de macrou.

Noi am servit-o calda alaturi de biscuiti cu branza de capra si piper.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise