autor:

merisor

» » Supe de legume

Supa de legume cu bacon afumat

Autor: merisor (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 iulie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: merisor (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 iulie 2014

Ingrediente
1 radacina telina, 2 radacini patrunjel, 1 morcov, 3 cepe, 2 ardei, 1 capatana usturoi, 50 ml ulei, 150 gr bacon afumat, 200 gr rosii pentru ciorbe, 1 legatura patrunjel, 100 gr paste cu ou, 1 galbenus, 2 linguri smantana, 2 linguri otet, 3 l apa, 1 lingura sare

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

26 voturi

Mod de preparare

Mai intai curatam toate legumele si le spalam.



Ceapa o tocam solzisori, iar restul legumelor le trecem prin robot, dar nu le maruntim prea mult.



Punem uleiul la incins si prajim in el bucatile mici de bacon, cateva minute, invartindu-le de pe o parte pe alta, apoi le scoatem cu o paleta, intr-un bol.



Adaugam ceapa in uleiul de pe foc si o lasam pana devine translucida, apoi adaugam si restul legumelor si putina apa calda.



Le amestecam de cateva ori pe foc, dupa care adaugam apa fiarta, putina sare si acoperim vasul, lasandu-l sa fiarba la foc mediu 25-30 de minute pana se patrund legumele.



Adaugam pastele fainoase si le lasam sa fiarba pana isi maresc volumul si se patrund, dupa care adaugam rosiile.



Tocam intre timp patrunjelul, amestecam galbenusul cu smantana si otetul, apoi dupa 6-7 minute de fierbere a rosiilor, adaugam putina zeama de la supa in amestecul de ou si smantana,

omogenizam si turnam amestecul in supa, amestecand bine totul.



Mai lasam vasul pe foc 2-3 minute, dupa care adaugam patrunjelul si ridicam vasul de pe foc.



Servim supa cu bacon afumat si fara paine.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de legume cu bacon afumat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa crema de legume cu zdrente de ou

Supa crema de legume cu zdrente de ou

Se curata legumele ,se spala ,se taie bucati mai mari iar apoi se pun la fiert intr-o oala cu apa

1 vot    0 comentarii
50 min
Supe de legume
Soup - piure cu cascaval si ciuperci

Soup - piure cu cascaval si ciuperci

Cind incepe a fierbe apa, se adaugă tăiat în bucăţi mici brânza topită, dupa care se reduce

9 voturi    7 comentarii
1h 20 min
Supe de legume

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 03 august 2015

    Foarte bun dar nu ptr caldura de la noi?

  • Fara foto

    Belet Diana Dya , 22 aprilie 2015

    Chiar numai saree ??? Alte cindimente nu se pune ??

  • Fara foto

    Victoria Lapuste , 16 aprilie 2015

    Pentru un gust mai deosebit la urma, putin calit in ulei incins si lasat a ciorba pe foc 1minut sa clocoteasca.

    • Fara foto

      Novac Maria , 11 ianuarie 2015

      tarhonul-i da savoare..incercati...

    • Fara foto

      Covaci Camelia (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2014

      Ce bine arata si ce pofta mi s-a facut. :-)

    • Fara foto

      Bancia Erika , 06 decembrie 2014

      in loc de paste am facut galuste din doua oua si au iesit super ,este ff buna reteta o so mai fac si o sa pun si putin tarhon , acuma nu am pus dar cred ca va avea un gust mai deosebit

    • Fara foto

      Mariana Diana , 11 august 2014

      pt k la supa nu este atat de consistenta si poti fa

    • Fara foto

      Adela Boboroanta , 24 iulie 2014

      super buna

    • Fara foto

      Victoria Lapuste , 20 iulie 2014

      Se pot inlocui pastele cu crutoane si tarhon da.

    • Fara foto

      Mary Udrea , 12 iulie 2014

      In acelasi timp cu restul legumelor :)

    • Fara foto

      Andreea Burca Oprea , 11 iulie 2014

      usturoiul cand se adauga?????????????

    • Fara foto

      Soulim Asylum , 10 iulie 2014

      Incercati sa puneti si un pic de tarhon. Ii da un gust deosebit. Pofta buna !

    • Fara foto

      michella , 10 iulie 2014

      si usturoiul cand??????????????

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

26 voturi

Ingrediente

  • 1 radacina telina
  • 2 radacini patrunjel
  • 1 morcov
  • 3 cepe
  • 2 ardei
  • 1 capatana usturoi
  • 50 ml ulei
  • 150 gr bacon afumat
  • 200 gr rosii pentru ciorbe
  • 1 legatura patrunjel
  • 100 gr paste cu ou
  • 1 galbenus
  • 2 linguri smantana
  • 2 linguri otet
  • 3 l apa
  • 1 lingura sare

Raporteaza reteta

Retete
de merisor
Rulouri cu crema de vanilie

Rulouri cu crema de vanilie

Untul impreuna cu untura le-am pus la topit. Faina am amestecat-o cu bicarbonatul si drojdia. Ouale

36 voturi    15 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Rulouri cu carnati afumati, piept de pui si bacon

Rulouri cu carnati afumati, piept de pui si bacon

Am desfacut pieptul de pui l-am spalat si l-am portionat in doua fiecare bucata, apoi l-am filat

21 voturi    17 comentarii
50 min
Retete de Craciun
Bilute din piscoturi, nuca si ciocolata

Bilute din piscoturi, nuca si ciocolata

Punem untul cu uleiul, ciocolata rupta, putina sare si zaharul intr-un vas, la foc incet pana se

7 voturi    2 comentarii
15 min
Dulciuri diverse

kok miori (Chef de cuisine)

Foarte bun dar nu ptr caldura de la noi?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Boabele de porumb din conserva le trecem printr-un jet de apa rece, apoi le lasam in strecuratoare la scurs. Laptele il punem la fiert

0 voturi    0 comentarii
1h
Delicii sanatoase de la bloggeri
Supa crema de dovleac servita in paine Supa crema de dovleac servita in paine

Pregatesti intai maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute,

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Supa de rosii cu paste