autor:

merisor

» » Supe de legume

Supa de legume cu bacon afumat

Autor: merisor (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 iulie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: merisor (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 iulie 2014

Ingrediente
1 radacina telina, 2 radacini patrunjel, 1 morcov, 3 cepe, 2 ardei, 1 capatana usturoi, 50 ml ulei, 150 gr bacon afumat, 200 gr rosii pentru ciorbe, 1 legatura patrunjel, 100 gr paste cu ou, 1 galbenus, 2 linguri smantana, 2 linguri otet, 3 l apa, 1 lingura sare

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

31 voturi

Mod de preparare

Mai intai curatam toate legumele si le spalam.



Ceapa o tocam solzisori, iar restul legumelor le trecem prin robot, dar nu le maruntim prea mult.



Punem uleiul la incins si prajim in el bucatile mici de bacon, cateva minute, invartindu-le de pe o parte pe alta, apoi le scoatem cu o paleta, intr-un bol.



Adaugam ceapa in uleiul de pe foc si o lasam pana devine translucida, apoi adaugam si restul legumelor si putina apa calda.



Le amestecam de cateva ori pe foc, dupa care adaugam apa fiarta, putina sare si acoperim vasul, lasandu-l sa fiarba la foc mediu 25-30 de minute pana se patrund legumele.



Adaugam pastele fainoase si le lasam sa fiarba pana isi maresc volumul si se patrund, dupa care adaugam rosiile.



Tocam intre timp patrunjelul, amestecam galbenusul cu smantana si otetul, apoi dupa 6-7 minute de fierbere a rosiilor, adaugam putina zeama de la supa in amestecul de ou si smantana,

omogenizam si turnam amestecul in supa, amestecand bine totul.



Mai lasam vasul pe foc 2-3 minute, dupa care adaugam patrunjelul si ridicam vasul de pe foc.



Servim supa cu bacon afumat si fara paine.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de legume cu bacon afumat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa de conopida

Supa de conopida

Conopida o desfacem in buchetele mici, o spalam din mai multe ape si o lasam intr-o strecuratoare,

10 voturi    5 comentarii
45 min
Supe de legume
Supa crema de legume

Supa crema de legume

Toate legumele se pun la fiert in apa, cat sa le acopere. Cand s-au fiert se scot din apa cu ajutorul

1 vot    1 comentariu
45 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 03 august 2015

    Foarte bun dar nu ptr caldura de la noi?

  • Belet Diana Dya , 22 aprilie 2015

    Chiar numai saree ??? Alte cindimente nu se pune ??

  • Victoria Lapuste , 16 aprilie 2015

    Pentru un gust mai deosebit la urma, putin calit in ulei incins si lasat a ciorba pe foc 1minut sa clocoteasca.

    • Novac Maria , 11 ianuarie 2015

      tarhonul-i da savoare..incercati...

    • Covaci Camelia (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2014

      Ce bine arata si ce pofta mi s-a facut. :-)

    • Bancia Erika , 06 decembrie 2014

      in loc de paste am facut galuste din doua oua si au iesit super ,este ff buna reteta o so mai fac si o sa pun si putin tarhon , acuma nu am pus dar cred ca va avea un gust mai deosebit

    • Mariana Diana , 11 august 2014

      pt k la supa nu este atat de consistenta si poti fa

    • Adela Boboroanta , 24 iulie 2014

      super buna

    • Victoria Lapuste , 20 iulie 2014

      Se pot inlocui pastele cu crutoane si tarhon da.

    • Mary Udrea , 12 iulie 2014

      In acelasi timp cu restul legumelor :)

    • Andreea Burca Oprea , 11 iulie 2014

      usturoiul cand se adauga?????????????

    • Soulim Asylum , 10 iulie 2014

      Incercati sa puneti si un pic de tarhon. Ii da un gust deosebit. Pofta buna !

    • michella , 10 iulie 2014

      si usturoiul cand??????????????

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

31 voturi

Ingrediente

  • 1 radacina telina
  • 2 radacini patrunjel
  • 1 morcov
  • 3 cepe
  • 2 ardei
  • 1 capatana usturoi
  • 50 ml ulei
  • 150 gr bacon afumat
  • 200 gr rosii pentru ciorbe
  • 1 legatura patrunjel
  • 100 gr paste cu ou
  • 1 galbenus
  • 2 linguri smantana
  • 2 linguri otet
  • 3 l apa
  • 1 lingura sare

Raporteaza reteta

Retete
de merisor
Rulouri cu crema de vanilie

Rulouri cu crema de vanilie

Untul impreuna cu untura le-am pus la topit. Faina am amestecat-o cu bicarbonatul si drojdia. Ouale

40 voturi    15 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Rulouri cu carnati afumati, piept de pui si bacon

Rulouri cu carnati afumati, piept de pui si bacon

Am desfacut pieptul de pui l-am spalat si l-am portionat in doua fiecare bucata, apoi l-am filat

28 voturi    19 comentarii
50 min
Retete de Craciun
Bilute din piscoturi, nuca si ciocolata

Bilute din piscoturi, nuca si ciocolata

Punem untul cu uleiul, ciocolata rupta, putina sare si zaharul intr-un vas, la foc incet pana se

8 voturi    2 comentarii
15 min
Dulciuri diverse

kok miori (Chef de cuisine)

Foarte bun dar nu ptr caldura de la noi?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de fasole mung,  gatita la Multicookerul Crock-Pot Express Supa crema de fasole mung, gatita la Multicookerul Crock-Pot Express

Pentru inceput am facut supa limpede de pui. Am avut un pui de tara, crescut liber si hranit cu porumb. Grasimea galbena a puiului ii

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de ciuperci cu naut, gatita la Multicookerul Crock-Pot Express Supa crema de ciuperci cu naut, gatita la Multicookerul Crock-Pot Express

Se folosesc ciuperci champignon albe sau brune, dupa preferinte. Eu am avut ciuperci bio, de pasune, muuuult mai aromate ca si ciupercile

0 voturi    0 comentarii
40 min
Multicooking
Supa crema de brocoli