autor:

autor

» » Supe de carne

Supa de peste

   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 13 aprilie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 13 aprilie 2005

Ingrediente
Pentru supa: 1,5 kg peste marunt, 1,5 kg peste mare bucati, 1-2 capete de peste, 18 felii de franzela, 2 rosii, 2 cepe, 4 catei de usturoi, 10 fire de patrunjel, 2 foi de dafin, o crenguta de cimbru, o bucata coaja de lamaie, sare, piper., Pentru maioneza cu usturoi: 4 galbenusuri, 4 catei de usturoi, 20 cl. de ulei de masline, sare, piper.,

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

29 voturi

Mod de preparare

Puneti intr-o oala rosiile taiate bucati, ceapa si usturoiul tocate, patrunjelul, foile de dafin, cimbrul si coaja de lamaie. Adaugati capetele de peste, spalate bine in apa rece, si pestele marunt. Turnati deasupra 2,5 l de apa, sarati si piperati. Lasati-le sa fiarba 25 de minute, apoi treceti-le printr-o sita fina (cu zeama cu tot). Puneti pestele si legumele pasate intr-o oala, adaugati bucatile de peste mare si lasati-le sa mai clocoteasca 12-15 minute, la foc potrivit. Preparati maioneza: puneti intr-un bol galbenusurile, usturoiul presat, sarea si piperul; turnati uleiul putin cate putin, si amestecati ca la maioneza. Cand este gata, incorporati 3 linguri cu supa de peste. Supa si pestele se servesc calde, iar separat - painea prajita unsa cu maioneza cu usturoi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de peste" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Supa de peste siciliana

Supa de peste siciliana

Se taie: ceapa in patratele mici, morcovi in rondele de 2-3 mm, feniculul in fidelute, rosiile in

2 voturi    0 comentarii
30 min
Supe de carne
Supa de peste si  fructe de mare (Seafood chowder)

Supa de peste si fructe de mare (Seafood chowder)

Curatam pestii de pielita si oase si taiem cubulite. Calamarul il curatam si-l taiem in ineluse nu

12 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

29 voturi

Ingrediente

  • Pentru supa: 1,5 kg peste marunt
  • 1,5 kg peste mare bucati
  • 1-2 capete de peste
  • 18 felii de franzela
  • 2 rosii
  • 2 cepe
  • 4 catei de usturoi
  • 10 fire de patrunjel
  • 2 foi de dafin
  • o crenguta de cimbru
  • o bucata coaja de lamaie
  • sare
  • piper.
  • Pentru maioneza cu usturoi: 4 galbenusuri
  • 4 catei de usturoi
  • 20 cl. de ulei de masline
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

106 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de carne

Ciorba de ied Ciorba de ied

Carnea spalata se pune in oala pe foc, se fierbe 10 min, apoi se arunca apa, carnea se spala, se pune din nou la fiert, iar cand incepe

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Retete de Pasti
Bors de miel Bors de miel

Punem intr-o oala carnea de miel spalata bine si portionata (capul l-am pus intreg) cu apa cat sa o acopere si o lingura de otet. Dupa

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Retete de Pasti
Supa de fazan