autor:

lexxa25

» » Borsuri si Ciorbe

Supa de vara de legume

Autor: lexxa25 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lexxa25 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 iulie 2009

Ingrediente
500g spanac, 2 dovlecei mici, 200g mazare boabe, 200g morcovi, 1 ceapa, 1 legatura de verdeturi mixte, 30g unt, 1 lingura de faina, 2 cuburi pentru supa de legume, 2 linguri de smantana, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

0 voturi

Mod de preparare

1. Se alege spanacul, se spala bine si se toaca marunt. Se spala dovleceii, li se indeparteaza capetele si se taie in fasii inguste. Se spala morcovul si mazarea , iar morcovul se curata si se taie cubulete. Se curata ceapa si se toaca marunt. Se spala verdeturile, se usuca si se toaca marunt.
2. Se caleste ceapa in unt, la foc mediu, pana se inmoaie. Se adauga legumele pregatite si jumatate din verdeturi si se calesc la foc mic timp de 3 minute, amestecand continuu.
3. Se presara faina si se mai prajeste un pic, amestecand continuu. Se adauga 1 l apa si cuburile-condiment si se da in clocot. Se acopera si se fierbe la foc mic timp de 5 minute, pana cand se inmoaie mazarea.
4. se adauga smantana si se amesteca bine. Se condimenteaza cu sare si piper, iar inainte de servire se presara deasupra verdeturile ramase.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de vara de legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Bors de pui

Bors de pui

Se pune carnea in apa rece la fiert si cand face spuma luam spuma cu o paleta. O mai lasam sa fiarba

20 voturi    11 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Ciolan afumat cu fasole in paine

Ciolan afumat cu fasole in paine

Se pun boabele la fiert impreuna cu ciolanul cam 2-2,5 h. Se toaca legumele, se calesc in ulei foarte

38 voturi    9 comentarii
3h 10 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

0 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbita de dovlecei