Supa de vara de legume

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500g spanac
  • 2 dovlecei mici
  • 200g mazare boabe
  • 200g morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 legatura de verdeturi mixte
  • 30g unt
  • 1 lingura de faina
  • 2 cuburi pentru supa de legume
  • 2 linguri de smantana
  • sare, piper

Mod de preparare

1. Se alege spanacul, se spala bine si se toaca marunt. Se spala dovleceii, li se indeparteaza capetele si se taie in fasii inguste. Se spala morcovul si mazarea , iar morcovul se curata si se taie cubulete. Se curata ceapa si se toaca marunt. Se spala verdeturile, se usuca si se toaca marunt.

2. Se caleste ceapa in unt, la foc mediu, pana se inmoaie. Se adauga legumele pregatite si jumatate din verdeturi si se calesc la foc mic timp de 3 minute, amestecand continuu.

3. Se presara faina si se mai prajeste un pic, amestecand continuu. Se adauga 1 l apa si cuburile-condiment si se da in clocot. Se acopera si se fierbe la foc mic timp de 5 minute, pana cand se inmoaie mazarea.

4. se adauga smantana si se amesteca bine. Se condimenteaza cu sare si piper, iar inainte de servire se presara deasupra verdeturile ramase.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise