Ingrediente
pulpă de oaie cca. 300 g,, costițe de oaie cca. 300 g,, ceapă galbenă 1 bucată,, morcovi 2 bucăți,, păstârnac 1 bucată,, pătrunjel rădăcină 1 bucată,, țelină cca. 100 g,, gulie ½ bucată,, sare iodată,, foi de dafin, piper proaspăt măcinat,, verdeață: pătrunjel și leuștean câte ½ legătură,, paste risoni de la Barilla cca 100 g.
Dificultate: Medie | Timp: 1h 20 min
1 vot
Mod de preparare
Între timp legumele se curăță, apoi se toacă mărunt. Legumele tocate se călesc cu puțin ulei și zeamă de carne fiartă, cca 5 minute, apoi se adaugă carnea fiartă și supa strecurată, lăsându-se la fiert cca. 30 de minute la foc mic, neacoperit. Noutatea acestei ciorbe, ar fi înlocuirea orezul cu paste risoni de la Barilla.
Spre finalul fierberii se adaugă pastele risoni și se mai lasă la fiert, cca. 10 minute la foc mediu, neacoperit. Ciorba se servește ca atare, sau acrită cu oțet/smântănă, acompaniată de ardei iute, asezonată cu verdeață.
Spor și poftă bună!