autor:

Eva Fischer

» » Supe de legume

Supa rece de visine

Autor: Eva Fischer (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Ungaria


    Reteta postata pe: 01 aprilie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eva Fischer (Chef de cuisine)   
Specific:  

Ungaria


Reteta postata pe: 01 aprilie 2007

Ingrediente
1kg visine, 2 oua, 250 smintina, 1/2 pahare rahar, 1lingura zahar praf, 1 lingurita scortisoara,

Dificultate: Medie Timp: 40 min

12 voturi

Mod de preparare

Se spala visinele si se pun la fiert in 1/2 l. apa, impreuna cu sarea, scortisoara si 1/2 pahar zahar. Intr-un castron se amesteca smintina cu galbenusurile si se adauga treptat cate putin din supa fierbinte, ca sa nu se imbrinzeasca smintina si ouale sa nu se faca cocoloase. La jumatate de cantitate se poate adauga toata supa. Se pune supa intr-un vas Yena sau supiera
Se fierbe apa intr-un vas mare si se fiere cate o lingura din spuma. Se scot din apa cu o lingura strecuratoare si se pun deasupra supei. Supa se serveste rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa rece de visine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa de conopida

Supa de conopida

Conopida o desfacem in buchetele mici, o spalam din mai multe ape si o lasam intr-o strecuratoare,

10 voturi    5 comentarii
45 min
Supe de legume
Supa crema de legume

Supa crema de legume

Toate legumele se pun la fiert in apa, cat sa le acopere. Cand s-au fiert se scot din apa cu ajutorul

1 vot    1 comentariu
45 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii

  • Eva Fischer

    Eva Fischer (Chef de cuisine) , 19 iulie 2010

    I n acelasi fel, ca supa de visine, se poate prepara supa rece de mere, de rebarbara sau de agrese. Toate sunt la fel de bune si racoritoare in zilele de vara. Din pacate, aici in Israel, visinele sunt foarte scumpe, deci eu prepar supa din compot din comert. E aproape tot asa de buna! Iar rebarbara si agrese, nu sunt deloc, din pacate.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 iulie 2010

    Este o bunatate !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 12 iunie 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Medie

Timp

40 min

12 voturi

Ingrediente

  • 1kg visine
  • 2 oua
  • 250 smintina
  • 1/2 pahare rahar
  • 1lingura zahar praf
  • 1 lingurita scortisoara

Raporteaza reteta

Eva Fischer (Chef de cuisine)

I n acelasi fel, ca supa de visine, se poate prepara supa rece de mere, de rebarbara sau de agrese. Toate sunt la fel de bune si racoritoare in zilele de vara. Din pacate, aici in Israel, visinele sunt foarte scumpe, deci eu prepar supa din compot din comert. E aproape tot asa de buna! Iar rebarbara si agrese, nu sunt deloc, din pacate.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de fasole mung,  gatita la Multicookerul Crock-Pot Express Supa crema de fasole mung, gatita la Multicookerul Crock-Pot Express

Pentru inceput am facut supa limpede de pui. Am avut un pui de tara, crescut liber si hranit cu porumb. Grasimea galbena a puiului ii

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de ciuperci cu naut, gatita la Multicookerul Crock-Pot Express Supa crema de ciuperci cu naut, gatita la Multicookerul Crock-Pot Express

Se folosesc ciuperci champignon albe sau brune, dupa preferinte. Eu am avut ciuperci bio, de pasune, muuuult mai aromate ca si ciupercile

0 voturi    0 comentarii
40 min
Multicooking
Supa mexicana de rosii