Se macina alunele fin.
Faina se pune intr-un bol si se amesteca bine cu untul, zaharul si galbenusul; se adauga alunele macinate.
Se framanta bine si daca aluatul e prea uscat se adauga treptat laptele.
Se acopera cu folie de aluminiu si se lasa o ora la frigider.
Se intinde aluatul ceva mai mare dacat forma de tarta si se pune in forma unsa cu unt.
Capsunile se spala, se feliaza si se pun intr-o strecuratoare sa se scurga .
Se amesteca branza cu zaharul , vanilia,coaja de lamaie,ouale, grisul si frisca lichida.
Se incorporeaza capsunile si se aseaza in forma peste aluat.
Se da la cuptorul incins la 160 de grade timp de o ora.
Se lasa sa se raceasca in vas.
Se scoate tarta din forma si se aseaza pe un platou.
Se orneaza cu fructele de kiwi taiate in felii subtiri , capsuni si frunze de menta.
Continutul plicului de glazura il amestecam cu 250 ml de apa si 2 linguri de zahar.
Se pune la fiert, amestecand incontinuu.
Se lasa la racit 1 minut, apoi se pune cu o lingura peste fructe, incepand din centrul prajiturii spre exterior.
Se da la rece 1 ora .
Pofta buna!
Se rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.
Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanacReteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...
Negresa pufoasa de postRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii