Tarta cu fructe de toamna

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu fructe de toamna

Ingrediente

  • 200 g prune,
  • 200 g struguri albi si negrii,
  • coaja si zeama de lamaie,
  • 3 oua,
  • 3 linguri zahar,
  • 3 linguri ulei,
  • 3 linguri faina,
  • 1 lingura apa minerala,
  • 1/2 pachet praf de copt,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • 3 linguri faina.
  • Pentru glazat tigaia:
  • 20 g unt,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • 2 linguri zahar.

Mod de preparare

Fructele se spala, sa lasa la scurs, se scot samburii prunelor.

Blatul se face astfel: bati albusurile cu zaharul, un praf de sare si cateva picaturi se zeama de lamaie. Adaugi zharul vanilat, galbenusurile, uleiul, faina, apa minerala, praful de copt, coaja de lamaie.

Ungi dubletta cu unt, presari cu zahar si zahar vanilat, asezi fructele, dai pe flacara pentru 2 minute, dupa care rastorni compozitia pentru blat peste fructele usor incalzite. Acoperi tigaia, dai pe flacara pentru 4-5 minute, rastorni tarta pe un platou, presari cu zahar pudra vanilat. Tai felii dupa ce se raceste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise