Tarta cu mere

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu mere

Ingrediente

  • - 200 g foitaj( 2 foi din comert)
  • - 4 mere
  • - 1 lingura de unt
  • - 2 linguri de zahar
  • - 50 g dulceata de caise sau piersici

Mod de preparare

Se pune putina faina peste foaia de foitaj si se intinde cit mai fin. Se aseaza intr-o tava cu hartie de copt. Cu un cutit se taie marginile pentru a ramane un dreptunghi perfect. Cu o furculita se inteapa partea din mijloc pentru ca sa nu creasca, lasand cam 2 cm pe margini neantepat.

Merele se curata de coaja, se taie pe jumatate si se scoate cotorul. Se taie in feliifine. Se acopera partea centrala (cea intepata) cu felii de mere, lasand marginile neacoperite.

Peste mere se pun cantitati mici de unt(repartizand pe toata suprafata cu mere insa nu pe fiecare feliuta ) si pudrati cu cele doua lingurite de zahar.

Se introduce tava in cuptorul incins la 170ºC cam 20-25 minute.

Cand e gata se scoate si se unge tarta cu dulceata de caise si se serveste cu putin sirop de zmeura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise