Intai cu o forma taiem un rotund mare din foaia de aluat frantuzesc astfel ca sa acopere tigaia unde vor fi merele si sa intre putin inauntru.
Lasam aluatul taiat la frigider pina la folosire.
Merele le taiem in felii subtiri fara coaja si le lasam in apa in care am pus 1/2 de lamaie ca sa nu se ingreasca.
Intr-o tigaie adanca care se poate pune si la cuptor topim untul pe un foc mic adaugam zaharul si amestecam usor adaugam feliile de mere si amestecam usor ca sa se cuprinda in sosul din tigaie se adauga zaharul vanilat si sucul de lamaie si scortisoara.Amestecam usor si asezam feliile de mere ca sa cuprinda toata tigaia.
Luam de pe foc si asezam foaia pe care am taiat-o peste mere si bagam marginile aluatului in tigaie ca sa cuprinda de jur in prejur merele.
Se coace tarta in cuptor incalzit dinainte la 180 de grade pina se rumeneste frumos.Lasam sa se raceasca putin punem un platou peste tigaie si rasturnam tarta pe platou.Se poate presa inca putin zahar pudra deasupra .
Este foarte gustoasa si merge bine cu inghetata de vanilie.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii