Tartă cu pui şi smântână

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tartă cu pui şi smântână

Ingrediente

  • pentru aluat, cocă de tartă
  • 140 gr unt
  • 260 gr făină
  • 1 ou
  • un vârf de cuţit de sare
  • 4 linguri lapte
  • pentru umplutură:
  • un piept de pui (eu am folosit doar o jumătate dintr-un piept foarte mare, cealaltă jumătate am pasat-o pentru aia mică :P)
  • 300 gr smântână
  • un ou
  • o legătură de mărar proaspăt
  • 100 gr telemea
  • 2 fire de ceapă verde
  • un ardei gras
  • delikat
  • 2 ouă crude pentru finisare :P

Mod de preparare

Aluatul de tartă l-am întins în tavă, l-am înţepat cu furculiţa, am pus o mână zdravăna de fasole boabe (ca să nu se ridice şi să se umfle şi să se tragă de pe margini) şi l-am lăsat la copt cam vreo 15-20 minunte.. Data viitoare voi folosi pietricelele mele de râu (că le pot refolosi la nesfârşit)!

Pieptul de pui l-am fiert şi l-am tocat mărunt. Am tocat şi ardeiul, mărarul, ceapa verde şi le-am amestecat cu oul şi 200 gr smântână adăugând puţin delikat. Le-am turnat peste pieptuld e pui şi am amestecat bine, cam aşa pentru omogenizare ca la compoziţia de pârjoale :)).

În aluatul de tartă copt am pus amestecul de carne legume şi smântână peste care am ras telemeaua (pe răzătoarea mare). Deasupra am turnat un amestec din 100 gr de smântână şi 2 ouă crude, bătute bine ;)

Am dat totul la cuptor pentru 30 de minute, la foc potrivit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise