autor:

kok miori

» » , , Aluaturi si Foietaje, Aperitive cu brinza, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tarta cu spanac si branza sarata

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 august 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 august 2017

Ingrediente
ptr aluat, 80 gr unt, 350 gr faina, 1ou, 3 linguri apa rece, 1 lingurita praf de copt, 1/2 lingurita sare, ptr umplutura, 500 gr branza sarata, telemea sau alt gen care se potriveste la copt, 400 gr spanac, 2 oua, 2 catei de usturoi, piper/sare la gust, ptr uns tarta, 1 galbenus,  2 linguri de lapte

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

1 vot

Mod de preparare

Pentru aluat, folosim robotul de bucatarie. Punem ingredientele in robot si cu pulsuri facem aluatul-se aduna faramiturile pana este aluat si se lasa la rece cateva minute.

Se pregateste umplutura-spanacul curatat si spalat, il prajim intr-o tigaie cu putin ulei de masline si usturoiul maruntit, cateva minute si lasam sa se raceasca.

Mixam branza cu ouale si adaugam spanacul si potrivim gustul cu piper, mai putina sare pentru ca branza e sarata.

Se incalzeste cuptorul la 200 grade C.

Pe o tava de tarta, se intinde 3/4 de aluat, se asaza si pe margini si se inteapa cu furculita.

Se toarna umplutura pe aluat si din restul de aluat se face ca un grilaj deasupra.

Se amesteca galbenusul cu lapte si se unge tarta pe deasupra si se presara cu susan.

Minunata tarta pentru cina sau ca o gustare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu spanac si branza sarata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pui la cuptor cu 20 de catei de usturoi

Pui la cuptor cu 20 de catei de usturoi

1. Se incinge cuptorul la 180°C.Intr-o tigaie mare, se incinge ulei de masline, la foc potrivit.Se

2 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Conopida gratinata cu piept de pui si ciuperci

Conopida gratinata cu piept de pui si ciuperci

O grozava mancare de sezon, care se poate preta la nenumarate variante si nu cere mare experienta

21 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Straightener 24mm

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

1 vot

Ingrediente

  • ptr aluat
  • 80 gr unt
  • 350 gr faina
  • 1ou
  • 3 linguri apa rece
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • ptr umplutura
  • 500 gr branza sarata
  • telemea sau alt gen care se potriveste la copt
  • 400 gr spanac
  • 2 oua
  • 2 catei de usturoi
  • piper/sare la gust
  • ptr uns tarta
  • 1 galbenus
  •  2 linguri de lapte

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

11 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Gogosari la otet Gogosari la otet

Intr-o oala mai mare, asa cam de 10 l. se pune apa, otetul, conopida taiata fideluta, sarea, zaharul, ceapa taiata julien, usturoiul

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Spanac cu ou