autor:

kok miori

» » , , Aluaturi si Foietaje, Aperitive cu brinza, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tarta cu spanac si branza sarata

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 august 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 august 2017

Ingrediente
ptr aluat, 80 gr unt, 350 gr faina, 1ou, 3 linguri apa rece, 1 lingurita praf de copt, 1/2 lingurita sare, ptr umplutura, 500 gr branza sarata, telemea sau alt gen care se potriveste la copt, 400 gr spanac, 2 oua, 2 catei de usturoi, piper/sare la gust, ptr uns tarta, 1 galbenus,  2 linguri de lapte

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

1 vot

Mod de preparare

Pentru aluat, folosim robotul de bucatarie. Punem ingredientele in robot si cu pulsuri facem aluatul-se aduna faramiturile pana este aluat si se lasa la rece cateva minute.

Se pregateste umplutura-spanacul curatat si spalat, il prajim intr-o tigaie cu putin ulei de masline si usturoiul maruntit, cateva minute si lasam sa se raceasca.

Mixam branza cu ouale si adaugam spanacul si potrivim gustul cu piper, mai putina sare pentru ca branza e sarata.

Se incalzeste cuptorul la 200 grade C.

Pe o tava de tarta, se intinde 3/4 de aluat, se asaza si pe margini si se inteapa cu furculita.

Se toarna umplutura pe aluat si din restul de aluat se face ca un grilaj deasupra.

Se amesteca galbenusul cu lapte si se unge tarta pe deasupra si se presara cu susan.

Minunata tarta pentru cina sau ca o gustare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu spanac si branza sarata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete cu  fructe de mare a la Cristi Roman

Vinete cu fructe de mare a la Cristi Roman

Se taie vinetele cuburi, ardei rondele, usturoiul se toaca marunt. Intr-o oala cu fundul gros se

3 voturi    1 comentariu
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Varza Calita Cu Afumatura

Varza Calita Cu Afumatura

Se pune afumatura la prajit in putin ulei. Cand carnea a inceput sa se rumeneasca se adauga ceapa

5 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

1 vot

Ingrediente

  • ptr aluat
  • 80 gr unt
  • 350 gr faina
  • 1ou
  • 3 linguri apa rece
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • ptr umplutura
  • 500 gr branza sarata
  • telemea sau alt gen care se potriveste la copt
  • 400 gr spanac
  • 2 oua
  • 2 catei de usturoi
  • piper/sare la gust
  • ptr uns tarta
  • 1 galbenus
  •  2 linguri de lapte

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

11 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Crochete coapte de bostan Crochete coapte de bostan

Bostanul eu il curat de coaja, il tai in bucati potrivite si ii il fierb in supa pana se inmoaie. Ceapa o prajesc in ulei pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive
Pui chinezesc cu paste si castane Pui chinezesc cu paste si castane

Taiem pieptul de pui spalat bine in fasii lunguiete. Punem bucatile rezultate intr-un castron impreuna cu sosul de soia, coniacul,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Porc cu legume in stil oriental