Tarte Tatin

Pregatim un blat clasic de tarta.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tarte Tatin

Ingrediente

  • 9 mere
  • 100 g de unt
  • 120 g de zahăr
  • esență de vanilie
  • 50 de ml de apă
  • o ceașcă de zahăr pentru caramelizat tava
  • Aluat:
  • 100 g unt gras, rece
  • jumătate de cană de făină
  • 1 gălbenuș

Mod de preparare

Pregatim un blat clasic de tartă. Mai intâi, am încorporat untul în făină cu mâinile, am adăugat gălbenușul și am frământat puțin, formând o bilă pe care am dat-o la frigider 30 de minute.

Cât blatul se răcește, m-am apucat de mere: Am topit untul, am adăugat zahărul și am gătit la foc mic, până s-a topit, apoi am pus apa și vanilia. Când s-a format un sirop, am adăugat merele tăiate și am lăsat până s-au înmuiat puțin, aproximativ 10-15 minute.

Înainte de a le așeza în tavă, am caramelizat-o cu o ceașcă mică de zahăr topit, apoi am început să așez merele.

A rămas doar să așez blatul peste. L-am scos de la rece, am format o foaie de diametrul tăvii și am găurit-o cu furculița înainte de a o așeza peste mere.

Am dat tarta în cuptor la 180 de grade, pentru aproximativ 30 de minute, până când blatul se rumenește puțin.

După ce am scos-o din cuptor, folosind muuulte prosoape de bucătărie pentru a nu mă stropi cu caramel, am întors imediat tarta pe un tocător. Am lăsat-o 5 minute să se închege, apoi am tăiat felii.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure