Pregatim un blat clasic de tarta.
Pregatim un blat clasic de tartă. Mai intâi, am încorporat untul în făină cu mâinile, am adăugat gălbenușul și am frământat puțin, formând o bilă pe care am dat-o la frigider 30 de minute.
Cât blatul se răcește, m-am apucat de mere: Am topit untul, am adăugat zahărul și am gătit la foc mic, până s-a topit, apoi am pus apa și vanilia. Când s-a format un sirop, am adăugat merele tăiate și am lăsat până s-au înmuiat puțin, aproximativ 10-15 minute.
Înainte de a le așeza în tavă, am caramelizat-o cu o ceașcă mică de zahăr topit, apoi am început să așez merele.
A rămas doar să așez blatul peste. L-am scos de la rece, am format o foaie de diametrul tăvii și am găurit-o cu furculița înainte de a o așeza peste mere.
Am dat tarta în cuptor la 180 de grade, pentru aproximativ 30 de minute, până când blatul se rumenește puțin.
După ce am scos-o din cuptor, folosind muuulte prosoape de bucătărie pentru a nu mă stropi cu caramel, am întors imediat tarta pe un tocător. Am lăsat-o 5 minute să se închege, apoi am tăiat felii.
Prajitura rapida cu capsuni, fara coacere, aromata si delicioasa! Un desert usor de preparat, cu piscoturi, crema de...
Prajitura rapida cu capsuni. Reteta fara coacere, aromata si absolut delicioasaIncearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaDescopera cum sa prepari chiftelute de pui in sos de rosii cu piure de cartofi, o reteta delicioasa si usor de preparat....
Chiftelute de pui in sos de rosii cu piure de cartofi. Reteta delicioasa si usor de preparatRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii