autor:

BakeUpArtist

» » , Delicii sanatoase de la bloggeri, Dulciuri diverse

Tarte Tatin

Autor: BakeUpArtist (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 15 mai 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: BakeUpArtist (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 15 mai 2017

Ingrediente
 9 mere, 100 g de unt, 120 g de zahăr, esență de vanilie,  50 de ml de apă,  o ceașcă de zahăr pentru caramelizat tava, , Aluat:, 100 g unt gras, rece,  jumătate de cană de făină,  1 gălbenuș

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Pregatim un blat clasic de tartă. Mai intâi, am încorporat untul în făină cu mâinile, am adăugat gălbenușul și am frământat puțin, formând o bilă pe care am dat-o la frigider 30 de minute.

Cât blatul se răcește, m-am apucat de mere: Am topit untul, am adăugat zahărul și am gătit la foc mic, până s-a topit, apoi am pus apa și vanilia. Când s-a format un sirop, am adăugat merele tăiate și am lăsat până s-au înmuiat puțin, aproximativ 10-15 minute.

Înainte de a le așeza în tavă, am caramelizat-o cu o ceașcă mică de zahăr topit, apoi am început să așez merele.



A rămas doar să așez blatul peste. L-am scos de la rece, am format o foaie de diametrul tăvii și am găurit-o cu furculița înainte de a o așeza peste mere.



Am dat tarta în cuptor la 180 de grade, pentru aproximativ 30 de minute, până când blatul se rumenește puțin.

După ce am scos-o din cuptor, folosind muuulte prosoape de bucătărie pentru a nu mă stropi cu caramel, am întors imediat tarta pe un tocător. Am lăsat-o 5 minute să se închege, apoi am tăiat felii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte Tatin" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarte Tatin

Tarte Tatin

1.Decojeste, curata de mijloc si injumatateste merele.Pudreaza-le cu mixul de condimente.2.Intr-o

8 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Torturi
Gomboti cu prune

Gomboti cu prune

Cartofii ii punem la fiert in coaja, in apa adaugam putina sare. Cand sunt fierti ii decojim si ii

9 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  •  9 mere
  • 100 g de unt
  • 120 g de zahăr
  • esență de vanilie
  •  50 de ml de apă
  •  o ceașcă de zahăr pentru caramelizat tava
  • Aluat:
  • 100 g unt gras
  • rece
  •  jumătate de cană de făină
  •  1 gălbenuș

Raporteaza reteta

Retete
de BakeUpArtist
Prajitura cu Mere si Crema Pufoasa de Mascarpone

Prajitura cu Mere si Crema Pufoasa de Mascarpone

Blat - Se recomandă ca ingredientele să fie reci, pentru ca aluatul să fie mai fraged și

6 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

- Gutuile se spală bine, se taie în sferturi sau pe jumătăți, în funcție de preferințe

0 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri pentru copii
Trufe de Ciocolata

Trufe de Ciocolata

- Tăiați ciocolata în bucăți mărunte; este recomandat să folosiți ciocolată de înaltă

0 voturi    0 comentarii
3h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Placinte cu visine -din compot sau congelate Placinte cu visine -din compot sau congelate

Aluatul il pregatim de cu seara. Topim untul sau margarina in lapte sau lapte vegetarian la bain marie si lasam sa fie caldut. In oala

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fondante de curmale cu cocos Fondante de curmale cu cocos

Curmalele le curatam de samburi si le punem intr-un bol cu apa fierbinte, le lasam 1 ora pana se inmoaie-le strecuram bine si le punem

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Minitortulete