Tartelette

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tartelette

Ingrediente

  • Aluat:
  • * 250 gr faina
  • * 75 gr zahar pudra
  • * 90 gr unt sau margarina la temperatura camerei
  • * 2 galbenusuri
  • * 1 fiole esenta vanilie
  • * 3 linguri apa rece
  • * un praf de sare
  • Crema:
  • * 1 plic budinca vanilie sau
  • * crema branza de vaci,mascarpone,frisca,etc
  • Decor:
  • * fructe de padure sau pot fi inlocuite cu orice fructe aveti (micute)

Mod de preparare

1. Se prepara intai aluatul pentru tarte.Se bate cu mixerul zaharul cu galbenusurile si praful de sare pana se topeste complet si devine ca o crema spumoasa.

2. Se adauga untul bucatele. Incorporam bine untul, apoi adaugam faina cernuta si esenta de vanilie.

3. La sfarsit, se adauga apa rece.Se amesteca bine toate ingredientele.Aluatul la inceput pare faramicios,dar pe masura ce mestecam cu mainile devine un aluat omogen si neted.

4. Se pune in folie de plastic si se da la frigider 30 de minute.

5. Dupa ce a stat la frigider aluatul se scoate si se intinde pe masa de lucru presarata cu un pic de faina. Se intinde foarte subtire. Se decupeaza cu un pahar sau cu o forma speciala cerculete. Se pun in forme de tarte,sau cine nu are se pune in forme de briose. Se inteapa cu o furculita pe fundul tavii pentru a nu se umfla. Se coc pana devin usor aurii. Se lasa la racit.

6. Preparam crema conform instructiunilor de pe plic. O lasam un pic sa se raceasca si cu lingura sau cu un sprit cu varf de stea umplem tartele. Ca decor se pun fructe mici.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise