Se amesteca drojdia cu 2 lingurite de zahar(din cele 6),
cca 100 g faina(din cantitatea de 1 kg)si cca 200 ml apa calduta(din cantitatea amintita la ingrediente);aceasta e maiaua.Maiaua se pune intr-un loc caldut,acoperita;se lasa
cca 15 minute;in timpul acesta,faina ramasa(cernuta),se freaca cu untul topit(rece)si cu uleiul.
Dupa ce maiaua a crescut,se pune peste faina;se pun si zaharul(4 lingurite),sarea,laptele praf;se framinta,punind
apa incetul cu incetul,pina obtinem un aluat elastic;sa nu fie virtos.Aluatul acesta se framinta 10-15 minute.
Pe urma,aluatul se acopera,si invelit intr-o paturica,se pune intr-un loc caldut,ferit de curent;se lasa cca 1 ora,sau pina-si dubleaza volumul.
Dupa aceea,se framinta cam 2 minute,apoi se imparte in 2 parti(egale) si se pune in 2 tavi de chec,unse,la baza,cu putin ulei.
Piinile(in tava) se cresteaza,putin,cu un cutit f.ascutit,sau o lama;se lasa sa creasca (in tavi) cca 30 de minute;dupa aceea,piinile se ung cu lapte( 50 ml)
si se dau la cuptorul fierbinte,preincalzit;cuptorul se aprinde cu cel putin 30 de minute inainte ca piinea sa se dea la cuptor;se lasa in cuptor cca 50 minute,la foc puternic.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii