autor:

LUBITA

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tocana de vinete cu ciuperci

Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 septembrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 septembrie 2016

Ingrediente
1kg ciuperci galbiori, 2kg vinete, 2cepe, 1kg ardei kapia, 1kg rosii, 1cana cu ulei(200ml), 1ardei iute, 2frunze de dafin, sare

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

In vasul cu fund dublu sau tuci,se pune uleiul iar dupa ce s-a incins,se adauga ceapa tocata,ciupercile curatate daca e cazul,spalate si feliate,dupa 3-4min vinetele spalate,uscate,taiate cubulete mai mari,ardeiii taiati in fasii,ardeiul iute rondele,rosiile spalate si taiate in cuburi mari,1lingura rasa cu sare,dafin,1cana cu apa,se lasa la cuptor amestecand din cand in cand,pana scade iar uleiul iese la suprafata.
Se potriveste de gust,se pune tocana in borcane curate,se infileteaza bine capacele apoi se sterilizeaza 1h din moment in care incepe apa sa fiarba;se lasa sa se raceasca in patura apoi se depoziteaza la camara.
Aceasta reteta cu cantitati mai mici,se poate pregati si in zile de post sau de ce nu, facand parte din meniul zilnic.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de vinete cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Legume crocante

Legume crocante

Se curata legumele si se taie in bucati mari. Le punem la fiert. Din momentul in care apa incepe

5 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancarica de fasole pastai si mazare

Mancarica de fasole pastai si mazare

Mai intai de toate se fierbe mazarea si fasolea cca 20 minute in apa cu putina sare, dupa care se

2 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • 1kg ciuperci galbiori
  • 2kg vinete
  • 2cepe
  • 1kg ardei kapia
  • 1kg rosii
  • 1cana cu ulei(200ml)
  • 1ardei iute
  • 2frunze de dafin
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de LUBITA
Merluciu cu rosii

Merluciu cu rosii

Pestele curatat,spalat,portionat,se da cu un praf de sare si se lasa deoparte;intr-un vas cu ulei

4 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste
Chec cu lamaie

Chec cu lamaie

Ouale,mixate bine cu zahar, zahar vanilat, unt, coaja rasa si zeama de lamaie apoi se adauga faina

7 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Bors cu urzici

Bors cu urzici

Urzicile,cu mare atentie le curat,le spal in multe ape reci apoi le pun intr-un vas care deja clocoteste

11 voturi    5 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Portofele de ardei kapia cu carne tocata, ciuperci si cascaval Portofele de ardei kapia cu carne tocata, ciuperci si cascaval

Se maruntesc ciupercile si se pun la calit in putin ulei de masline alaturi de carnea tocata. Se toaca ceapa verde si usturoiul foarte

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Conopida, ardei kapia si broccoli gratinate Conopida, ardei kapia si broccoli gratinate

Se spala conopida si broccoli si se desfac si buchetele mici. Punem apoi conopida si broccoli la steamer pentru 5 minute sau in apa

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tocana de gogonele - reteta Mariei, reteta reinterpretata