Tochitura simpla

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Tochitura simpla

Ingrediente

  • 500g carne porc
  • 1 capatana usturoi( depinde cat de mult va place usturoiul)
  • 200g carnati cabanos
  • 1 lingura untura
  • 200 ml vin alb
  • 200 ml supa carne
  • sare
  • piper
  • boia
  • - pentru mamaliguta :
  • 400 g faina malai
  • 100 g gris
  • 3 l apa
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura unt
  • - in plus :
  • cate 1 ou de persoana
  • branza de burduf ( in scoarta de brad e cea mai buna)
  • putin patrunjel verde tocat

Mod de preparare

Incingem vasul de tuci si topim in el untura.

Carnea o taiem cubulete , iar carnatul felii.

Calim carnea pe toate partile, pina isi schimba culoarea.

Adaugam vinul, supa si condimentele si lasam sa fiarba la foc potrivit, cam o ora, acoperit.

Dupa trecerea timpului adaugam carnatul feliat si usturoiul dat prin presa.

Lasam sa mai fiarba pina cand carnea si carnatul sunt fierte si rumenite frumos.

Se pune apa la fiert cu sarea.

Cand apa clocoteste se adauga malaiul in ploaie, amestecand mereu sa nu se faca cocoloase.

Se lasa mamaliga sa fiarba la foc mic , cam 20 minute , invartind in ea din cand in cand.

Adaugam dupa cele 20 de minute, o lingura cu unt si grisul in ploaie , invartim si lasam sa mai fiarba 15 minute, dupa care mamaliga este gata.

Intr-o tigaie non aderenta facem ochiurile.

Tochitura o servim cu mamaliguta alaturi, un ou ochi si branza rasa deasupra. Cine doreste mai poate adauga mujdei de usturoi.

Este delicioasa ...Pofta mare sa aveti !

In vacanta din Moldova am mancat tochituira moldoveneasca , servita la tigaie incinsa, de cupru...o nebunieeeee !

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor