Incingem vasul de tuci si topim in el untura.
Carnea o taiem cubulete , iar carnatul felii.
Calim carnea pe toate partile, pina isi schimba culoarea.
Adaugam vinul, supa si condimentele si lasam sa fiarba la foc potrivit, cam o ora, acoperit.
Dupa trecerea timpului adaugam carnatul feliat si usturoiul dat prin presa.
Lasam sa mai fiarba pina cand carnea si carnatul sunt fierte si rumenite frumos.
Se pune apa la fiert cu sarea.
Cand apa clocoteste se adauga malaiul in ploaie, amestecand mereu sa nu se faca cocoloase.
Se lasa mamaliga sa fiarba la foc mic , cam 20 minute , invartind in ea din cand in cand.
Adaugam dupa cele 20 de minute, o lingura cu unt si grisul in ploaie , invartim si lasam sa mai fiarba 15 minute, dupa care mamaliga este gata.
Intr-o tigaie non aderenta facem ochiurile.
Tochitura o servim cu mamaliguta alaturi, un ou ochi si branza rasa deasupra. Cine doreste mai poate adauga mujdei de usturoi.
Este delicioasa ...Pofta mare sa aveti !
In vacanta din Moldova am mancat tochituira moldoveneasca , servita la tigaie incinsa, de cupru...o nebunieeeee !
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii