autor:

Sidy

» » , , Fripturi, Mancaruri cu carne, Retete de Craciun

Tochitura simpla

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 octombrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 octombrie 2016

Ingrediente
500g carne porc, 1 capatana usturoi( depinde cat de mult va place usturoiul), 200g carnati cabanos, 1 lingura untura, 200 ml vin alb, 200 ml supa carne, sare, piper, boia, , - pentru mamaliguta :, 400 g faina malai, 100 g gris, 3 l apa, 1 lingurita sare, 1 lingura unt, , - in plus :, cate 1 ou de persoana, branza de burduf ( in scoarta de brad e cea mai buna), putin patrunjel verde tocat

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

1 vot

Mod de preparare

Incingem vasul de tuci si topim in el untura.
Carnea o taiem cubulete , iar carnatul felii.
Calim carnea pe toate partile, pina isi schimba culoarea.
Adaugam vinul, supa si condimentele si lasam sa fiarba la foc potrivit, cam o ora, acoperit.
Dupa trecerea timpului adaugam carnatul feliat si usturoiul dat prin presa.
Lasam sa mai fiarba pina cand carnea si carnatul sunt fierte si rumenite frumos.
Se pune apa la fiert cu sarea.
Cand apa clocoteste se adauga malaiul in ploaie, amestecand mereu sa nu se faca cocoloase.
Se lasa mamaliga sa fiarba la foc mic , cam 20 minute , invartind in ea din cand in cand.
Adaugam dupa cele 20 de minute, o lingura cu unt si grisul in ploaie , invartim si lasam sa mai fiarba 15 minute, dupa care mamaliga este gata.
Intr-o tigaie non aderenta facem ochiurile.
Tochitura o servim cu mamaliguta alaturi, un ou ochi si branza rasa deasupra. Cine doreste mai poate adauga mujdei de usturoi.
Este delicioasa ...Pofta mare sa aveti !
In vacanta din Moldova am mancat tochituira moldoveneasca , servita la tigaie incinsa, de cupru...o nebunieeeee !
Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura simpla" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Cozonac cu mac si gem de caise

Cozonac cu mac si gem de caise

-Se incalzeste laptele putin,asa sa tot fie ca apa de vara.Se pune intr-un bol drojdia,putin zahar

3 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Craciun
Confit de rata

Confit de rata

Pulpele se freaca bine cu sare grunjoasa, cimbru si usturoi tocat si se lasa la frigider 24 ore,

1 vot    0 comentarii
3h 30 min
Retete de Craciun
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

1 vot

Ingrediente

  • 500g carne porc
  • 1 capatana usturoi( depinde cat de mult va place usturoiul)
  • 200g carnati cabanos
  • 1 lingura untura
  • 200 ml vin alb
  • 200 ml supa carne
  • sare
  • piper
  • boia
  • - pentru mamaliguta :
  • 400 g faina malai
  • 100 g gris
  • 3 l apa
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura unt
  • - in plus :
  • cate 1 ou de persoana
  • branza de burduf ( in scoarta de brad e cea mai buna)
  • putin patrunjel verde tocat

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Aperitive reci cu sunca si cascaval Aperitive reci cu sunca si cascaval

Spalam castravetele si il taiem felii rotunde potrivit de groase. Pe un tocator punem o felie sunca de praga, doua felii cascaval,

8 voturi    6 comentarii
15 min
Aperitive
Chisca umpluta cu crupe - Zona Moldova Chisca umpluta cu crupe - Zona Moldova

Intestinul gros de la porc se curata foarte bine, se spala si se freaca cu sare si malai, apoi iar se spala. Se pregateste un amestec

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Prajitura cu ghimbir, morcovi si glazura de branza fina