autor:

Sidy

» » , , Fripturi, Mancaruri cu carne, Retete de Craciun

Tochitura simpla

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 octombrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 octombrie 2016

Ingrediente
500g carne porc, 1 capatana usturoi( depinde cat de mult va place usturoiul), 200g carnati cabanos, 1 lingura untura, 200 ml vin alb, 200 ml supa carne, sare, piper, boia, , - pentru mamaliguta :, 400 g faina malai, 100 g gris, 3 l apa, 1 lingurita sare, 1 lingura unt, , - in plus :, cate 1 ou de persoana, branza de burduf ( in scoarta de brad e cea mai buna), putin patrunjel verde tocat

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

1 vot

Mod de preparare

Incingem vasul de tuci si topim in el untura.
Carnea o taiem cubulete , iar carnatul felii.
Calim carnea pe toate partile, pina isi schimba culoarea.
Adaugam vinul, supa si condimentele si lasam sa fiarba la foc potrivit, cam o ora, acoperit.
Dupa trecerea timpului adaugam carnatul feliat si usturoiul dat prin presa.
Lasam sa mai fiarba pina cand carnea si carnatul sunt fierte si rumenite frumos.
Se pune apa la fiert cu sarea.
Cand apa clocoteste se adauga malaiul in ploaie, amestecand mereu sa nu se faca cocoloase.
Se lasa mamaliga sa fiarba la foc mic , cam 20 minute , invartind in ea din cand in cand.
Adaugam dupa cele 20 de minute, o lingura cu unt si grisul in ploaie , invartim si lasam sa mai fiarba 15 minute, dupa care mamaliga este gata.
Intr-o tigaie non aderenta facem ochiurile.
Tochitura o servim cu mamaliguta alaturi, un ou ochi si branza rasa deasupra. Cine doreste mai poate adauga mujdei de usturoi.
Este delicioasa ...Pofta mare sa aveti !
In vacanta din Moldova am mancat tochituira moldoveneasca , servita la tigaie incinsa, de cupru...o nebunieeeee !
Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura simpla" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Chiftele marinate

Chiftele marinate

Peste carnea tocata se pun cele doua cepe taiate marunt, usturoiul bine pisat,mararul si patrunjelul

15 voturi    10 comentarii
2h 30 min
Retete de Craciun
Cozonac zebra cu nutella

Cozonac zebra cu nutella

Framantam doua aluaturi unul alb si unul maro. Eu am pus jumatate din cantitate la framantat in masina

35 voturi    18 comentarii
3h 10 min
Retete de Craciun

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

1 vot

Ingrediente

  • 500g carne porc
  • 1 capatana usturoi( depinde cat de mult va place usturoiul)
  • 200g carnati cabanos
  • 1 lingura untura
  • 200 ml vin alb
  • 200 ml supa carne
  • sare
  • piper
  • boia
  • - pentru mamaliguta :
  • 400 g faina malai
  • 100 g gris
  • 3 l apa
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura unt
  • - in plus :
  • cate 1 ou de persoana
  • branza de burduf ( in scoarta de brad e cea mai buna)
  • putin patrunjel verde tocat

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

61 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Placinte cu dulceata de caise si migdale prajite Placinte cu dulceata de caise si migdale prajite

Laptele se incalzeste usor si se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat pana acestea se topesc. Se adauga si drojdia, apoi amestecam.

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aluaturi si Foietaje
Sarmale cu varza dulce in vas de lut Sarmale cu varza dulce in vas de lut

Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici, apoi se calesc impreuna cu jumatate din cantitatea de ulei

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Piftie de pasare