Ingrediente
10 cartofi mari, o ceapa mare, 4-5 catei usturoi, patrunjel verde, marar verde, sare, piper, 2-3 linguri faina alba (sau mai mult ca sa fie legata compozitia), ulei pentru prajit
Dificultate: Medie | Timp: 1h
22 voturi
Mod de preparare
Intre maini ii stoarcem de zeama.
Ceapa se curata, se da si ea tot prin razatoarea mica.
Usturoiul il curatam si se piseaza bine.
Patrunjelul si mararul se toaca marunt.
Amestecam toate ingredientele pregatite mai sus.
Condiementam cu sare si piper si punem niste faina alba pana compozitia este legata.
Intr-o tigaie punem uleiul la incins.
Ne udam mainile si formam tocineii ca niste chiftele.
Ii punem la prajit si ii invartim pe ambele parti.
Acestia se scot pe o farfurie in care punem servete de bucatarie,pentru a absorbi tot uleiul.
Ii pregatim si pe urmatorii si tot asa pana terminam toata compozitia.
Daca nu ii faceti de post puteti pune in compozitie si 1,2 oua.
Nicuşor Şargan , 15 septembrie 2014
nu-mi face poftă!!!
Scrisori Din Bucovina , 15 septembrie 2014
chiftele! (cuvântul provine din turcă)
Rocsi (Chef de cuisine) , 22 noiembrie 2013
Asa zic si eu liviu Mihai!
Liviu Mihai , 21 noiembrie 2013
tocinei, chiftele sau piftele - important e ca au iesit bune :D
Rocsi (Chef de cuisine) , 26 august 2013
Va multumesc mult!
liliana , 25 august 2013
da,am facut si eu ,,,tocinei,,,hahha,piftele din cartofi totusi,foarte bune!
Elena Maha , 25 august 2013
astia nu mai sunt tocinei sunt chiftele de cartofi inseamnA CA NU STITI RETETA.
Violeta_Pinti (Maestru bucatar) , 24 august 2013
ptr.roger_alin. sunt specifici zonei Bucovina si sunt denumiti TOCINEI. asa ca nu e vrajeala