autor:

Fara foto

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de post

Tocinei de cartofi

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 februarie 2013

Ingrediente
10 cartofi mari, o ceapa mare, 4-5 catei usturoi, patrunjel verde, marar verde, sare, piper, 2-3 linguri faina alba (sau mai mult ca sa fie legata compozitia), ulei pentru prajit

Dificultate: Medie Timp: 1h

16 voturi

Mod de preparare

Se curata cartofii,se spala bine,se dau pe razatoare cu ochiuri mici.
Intre maini ii stoarcem de zeama.
Ceapa se curata, se da si ea tot prin razatoarea mica.
Usturoiul il curatam si se piseaza bine.
Patrunjelul si mararul se toaca marunt.
Amestecam toate ingredientele pregatite mai sus.
Condiementam cu sare si piper si punem niste faina alba pana compozitia este legata.
Intr-o tigaie punem uleiul la incins.
Ne udam mainile si formam tocineii ca niste chiftele.
Ii punem la prajit si ii invartim pe ambele parti.
Acestia se scot pe o farfurie in care punem servete de bucatarie,pentru a absorbi tot uleiul.
Ii pregatim si pe urmatorii si tot asa pana terminam toata compozitia.
Daca nu ii faceti de post puteti pune in compozitie si 1,2 oua.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocinei de cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Zacusca cu gogosari

Zacusca cu gogosari

Gogosarii si ceapa se curata si se spala in apa rece. Se toaca apoi marunt. Vinetele (spalate in

1 vot    0 comentarii
3h
Retete de post
Tarta cu fructe de padure si visine

Tarta cu fructe de padure si visine

Aluatul: Intr-un bol punem margarina taiata cuburi, zaharul, praful de copt, zaharul cu pastai de

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Retete de post
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Roger_Alin

    Roger_Alin (Bucatar sef):

    am facut de foarte multe ori si se numesc piftele de cartofi se consuma cel mai mult in post,sa fim seriosi cu tocineii,deci se numesc PIFTELE DE CARTOFI lasati vrajeala cu tocineii!!!!!!!

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mihaela Roman , 03 martie 2015

    Sa incerc!

  • Fara foto

    Rocsy Ciobanu , 16 septembrie 2014

    Poate ca nu stiu reteta ;)

  • Fara foto

    Camelia Sima , 15 septembrie 2014

    şi mâncarea, chiftelele în sine adică... tot turcească este. de fapt şi sarmalele, mititeii, ardeii umpluţi sunt la origine din bucătăria turcească. :)

    • Fara foto

      Nicuşor Şargan , 15 septembrie 2014

      nu-mi face poftă!!!

    • Fara foto

      Scrisori Din Bucovina , 15 septembrie 2014

      chiftele! (cuvântul provine din turcă)

    • Fara foto

      Rocsi (Chef de cuisine) , 22 noiembrie 2013

      Asa zic si eu liviu Mihai!

    • Fara foto

      Liviu Mihai , 21 noiembrie 2013

      tocinei, chiftele sau piftele - important e ca au iesit bune :D

    • Fara foto

      Rocsi (Chef de cuisine) , 26 august 2013

      Va multumesc mult!

    • Fara foto

      liliana , 25 august 2013

      da,am facut si eu ,,,tocinei,,,hahha,piftele din cartofi totusi,foarte bune!

    • Fara foto

      Elena Maha , 25 august 2013

      astia nu mai sunt tocinei sunt chiftele de cartofi inseamnA CA NU STITI RETETA.

    • Violeta_Pinti

      Violeta_Pinti (Maestru bucatar) , 24 august 2013

      ptr.roger_alin. sunt specifici zonei Bucovina si sunt denumiti TOCINEI. asa ca nu e vrajeala

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

16 voturi

Ingrediente

  • 10 cartofi mari
  • o ceapa mare
  • 4-5 catei usturoi
  • patrunjel verde
  • marar verde
  • sare
  • piper
  • 2-3 linguri faina alba (sau mai mult ca sa fie legata compozitia)
  • ulei pentru prajit

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Asa zic si eu liviu Mihai!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Placinta cu mere si aluat de casa Placinta cu mere si aluat de casa

O reteta de post de placinta cu mere si aluat fraged Se spală merele, se decojesc sau nu, în funcţie de preferinţe. Se dau

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Mancare de legume la Crock Pot Mancare de legume la Crock Pot

Curatam si spalam legumele. Cartofii ii taiem cubulete, morcovii rondele, dovlecelul, ceapa, usturoiul si ardeii ii taiem marunt. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Aperitive cu carne
Briose cu lamaie si mac