Roșii uscate la cuptor

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa
Roșii uscate la cuptor

Ingrediente

  • - 1 kg de roşii
  • - ulei de măsline
  • - sare, piper, cimbru proaspăt
  • - zahăr

Mod de preparare

Preîncălzeşte cuptorul la 150°C .

Spală roşiile, şterge-le, taie-le în două, scoate sâmburii.

Într-o tavă unsă bine cu ulei, pune roşiile cu partea tăiată în jos.

Pune la cuptor 20 mn.

Întoarce roşiile delicat, sărează, piperează, pudrează uşor cu zahăr şi pune un fir de ulei peste ele. Mai lasă la cuptor 1oră. Lasă apoi să se răcească. Serveşte cu alte mâncăruri.Poţi tăia şi un căţel de usturoi, dacă vrei, şi să presari cimbru sau rozmarin proaspăt.Pe o felie de pâine prăjită, cu puţină mozzarella sau în salate sunt delicioase.

Alegeţi roşii nu prea mari şi nu prea zemoase. Din acelea lunguieţe sunt perfecte.

Eu păstez la borcan acoperit cu ulei de măsline ce rămâne. Am făcut 2 porţii.

S-ar putea să fie nevoie de mai mult timp la cuptor, depinde de roşii, dar supravegheaţi să nu se ardă. Puteţi pune în tavă folie de aluminiu, eventual.

Eu am făcut reţeta azi odata cu bulionul şi am folosit partea dinăuntru la bulion.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise