Tort

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
redusa
Tort

Ingrediente

  • - un blat de tort din comert
  • - 1 pachet crema vanilie (Dr. Oetcker)
  • - 1 pachet frisca
  • - 1 pachetel intaritor de frisca
  • - 50 gr nuci pisate
  • - 200-300 gr. nuca de cocos
  • - 550 ml lapte pt crema si frisca
  • - 2 banane
  • - 1 cutie ananas, taiat cubulete
  • - fondant pentru a face figurinele
  • - coloranti alimentari si multa imaginatie

Mod de preparare

Tortul:
Se ia o foaie de blat, se pune pe un platou si se insiropeaza cu sucul de la ananas, dar nu prea mult. Se prepara crema de vanilie conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi se amesteca cu nucile, pisate in prealabil la blender. Se ia o parte din crema si se intinde pe foaia de blat. Banana se taie feliute si se asaza pe toata suprafata, alternand cu feliutele de ananas. La fel se procedeaza si cu foaia numarul 2. Dupa ce au fost adaugate si fructele, se pune si ultima foaie de tort. Frisca se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj, adaugandu-se si intaritorul, la sfarsit. Se “imbraca” tortul in frisca, apoi se presara pe toata suprafata si pe margine, nuca de cocos. Asta pentru a imita zapada.

Figurinele:
Se face pasta de fondant, dintr-o lingurita de lapte praf si una de miere si tot asa, pana obtineti cantitatea dorita. Se framanta pana rezulta o pasta, ca plastelina.

Impartiti pasta in cateva bucati, pentru a avea pentru fiecare “personaj”. Se coloreaza in functie de preferinte, adaugand cateva picaturi de colorant alimentar. Daca se lipeste de maini, puteti adauga si putin amidon.

Eu am facut un om de zapada, 2 braduti (le-am facut crengutele, folosindu-ma de o forfecuta), acadele, stelute, inimioare (pe care le-am pus pe marinea tortului), trandafiri si cateva cutii de cadouri.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise