Am copt 2 blaturi a cate 6 oua fiecare si jumatate din ingrediente
Pt un blat:
se separa albusurile de galbenusuri si se mixeaza cu zahar pana se formeaza o spuma tare si zaharul s-a topit.Se adauga galbenusurile pe rand, apoi faina cernuta cu praful de copt.Se coace in tava tapetata cu hartie pt copt.
Blaturile le-am taiat in doua si le-am insiropat.
Pt crema:
se pune gelatina cu putina apa la hidratat.
se bat ouale cu zaharul, se pun pe baie de aburi si se bat bine pana se formeaza o crema groasa. se adauga gelatina si zaharul vanilat.o dam deoparte sa se raceasca.
frisca se mixeaza cu zaharul praf si se amesteca cu crema racita.
se umple tortul, se orneaza cu 400ml frisca batuta cu 2 linguri zahar pudra.
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajSe spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.
Ciorba de miel acrita cu corcoduseRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii