Tort caramel

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tort caramel

Ingrediente

  • 10oua
  • 300g zahar
  • 500ml lapte
  • 3 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 50ml esenta de rom
  • 50ml esenta de vanilie
  • 150-200 frisca

Mod de preparare

Se caramelizeaza intr-o cratita 200g zahar si se stinge cu esenta de rom;se tapeteaza peretii vasului cu caramel;

Separat se amesteca 6 oua cu 50g zahar,laptele caldut,vanilia;

Compozitia obtinuta se toarna in vasul tapetat cu zahar,se introduce la cuptor pt 30\'

Blatul:

50g zahar se amesteca cu 4 galbenusuri,se adauga albusurile batute spuma tare,faina amestecata cu cacao,se toarna peste compozitia de caramel coapta;

Se introduce la cuptor pt 30\',se scoate se raceste,se rastoarna cu atentie,pe un platou,se tine in frigider cam 2 ore ,se serveste cu frisca batuta deasupra;

Eu am cernut cacao deasupra;

OBS:reteta am preluat -o din enciclopedia dulciurilor,am testat-o in bucataria mea;

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise